我應該買xbox series X 定gaming PC?

99 回覆
7 Like 18 Dislike
本身用開電腦打機, 由於最近想玩d新game,
部電腦已經run 唔到

但現時一部i7+高階graphic card gaming PC已經要15k up, 而我本身部電腦其實完全運作正常,完全滿足到日常工作加睇戲需要, 新電腦真係只為打機

咁比萬幾兩萬買一個設備去打機我又有點肉赤...而我本身只係玩xbox pass d game, 所以諗緊買xbox 就算

你地覺得如果只考慮gaming experience, xbox 定gaming PC好d? 另外如果想玩Forza Horizon 玩得順, gaming PC最平要幾多錢?
始終電腦game係多過同埋好玩過xbox
而且可以隨時玩返以前d game
我自己係pc 派
why not both
XBOX X 啦 你要部同效能PC依家D GPU炒到起碼10K plus
反正D game一樣
Xbox X抵好多
steam有很多indie game,仲有mod
玩住xbox 先, 等礦難先玩返pc gaming 我諗樓主應該都有張gtx1060之類頂住?
steam你2個鐘speedrun爆機迷可以退款囉
信我,你用PC多過部xbox
一定係,而且可以邊做其他野邊打機,爽好多 

開3rd party tools/攻略網又方便
玩simulations仲可以用headtracking
我就係兩樣都有
點知部Xbox都冇開過咁制
今年,可能去到下年,都係會繼續食display card 炒價,只為打機玩xgp一定係xbox 抵,無限budget咩價都食咪買卡,不過而家好多都唔俾散買,要砌機

利申:XSX
Xsx而家邊到有正價買 係時候買埋了
利申有pc ps5 switch
如果錢唔係考慮因素就pc
周圍都無啦,個個都搶產能,XSS可能仲有

我都係XSX開始賣街果期買,唔係可能仲玩緊PS4
假如你想玩既game xbox有齊咪xbox囉
依家graphic card炒到咁砌機係無咁抵
打機姐,唔玩144Hz駛鬼用咁高階咩。
求其執到8-9k咪算囉,第時唔夠用只換display咭就得。
2皮野買完部gaming pc
到貨第2日抽中ps5
個個買game pass仲邊有人買碟
賣返出去都無蝕
1. 金錢考慮,要打到相約嘅game, PC通常貴過XSX
2. 遊戲考慮,PC一定係最齊game嘅。雖然咁講,XSX少好多game,但Xbox 通常大作都齊
如果xbox用到steam我就轉玩xbox 上面d game都未玩完
X Box啦,你今日就算買新電腦,下年出新game又有機會玩唔到,到時又要upgrade,永無止境咁,買部X box一了百了,唔洗upgrade 一定玩到晒佢自己啲game ,唔洗擔心張顯卡唔夠靚,Ram又唔夠呢啲問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞