我應該買xbox series X 定gaming PC?

99 回覆
7 Like 18 Dislike
有LG UHD 55寸
Xbox 用番電腦mon未得,做乜一定要電視
我電腦係HP all in one
唔知連唔連到
查左係唔得
Xbox 最好既地方係開機快同有quick resume 一開電視十五秒左右就玩到
香港 dell alienware
xsx quick resume 幾正,㩒開機制到玩得, 20秒內,輕度玩家真係唔錯

依家有10系 20系卡,一喺就自己mining,一喺就賣Q咗佢等正常價入3060ti (前提喺你有onboard/後備卡)
XBX 幾時會有貨...
人越大其實越少打機,我會建議買X算...有GAME先玩2玩
唔想炒價買顯卡所以買左xsx
Xbox x機能都算update
除非pc有革命性改進
唔係既話xbox算啦
Pc
有3080ti已經好正
可以真4k60
隔離xbox po 間唔中有巴打會報料
錢唔係問題就頂級pc

窮撚就Xbox 再按畢直出部pc

社畜無咩時間心力既話,信我買部Xbox 加個gamepass ,唔會無野玩,咩都唔洗煩
如果唔想用太多錢去升級部腦,咁一定係買Xbox啦,最少嚟近3,4年都唔使擔心機能問題,4千蚊玩到4K畫面60FPS,仲有GamePass玩,諗到都興奮
如果成日玩槍GAME就XBOX
PC無論咩槍GAME都一堆支那外掛狗
咁咪火爐咁...
你同時開住4部機黎玩?
買粒amd apu 包內顯玩住先,等display card 有返再加都未遲,加上amd apu 都夠你玩,除非你要下下2k 144hz
XSX最抵 PC要XSX三倍價錢先係僅僅入門 PC係好自由有得玩MOD之類 但呢啲都有相應嘅代價 PC注定好多軟硬件奇難雜症 睇你本身係咪有咁嘅心機搵解決辦法

利申PC撚
入門級太誇,唔係炒價既話
$12000 已經砌到3070
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞