我應該買xbox series X 定gaming PC?

99 回覆
7 Like 18 Dislike
有錢 PC
無錢 Xbox
買XSX 玩住先, 用埋3年game pass 升級法, 你埋單可以唔駛5K, 玩住等display card 降價先再諗pc.
買張 3 系 display 夠買幾多部 xsx
Xbox 平
但如果中意玩經營、策略、模擬、獨立遊戲就買gaming pc
why not both?
PC玩既係自由度
可玩舊game
模擬器
MODs
cheat engine
ultrawide (如有21:9 mon)
PC配搭PS5應該係最完美組合
正係張3070都要8k啦
明明以前1070 2070都係4k左右
970都係2-3k
正常你呢個問題就一定係PC
但係而家俾D礦佬搞到咁砌機就絕對唔抵
不過你上到黎問 班PC派就一定叫你食炒價都要砌機 反正D錢又唔係佢出
如果你唔等得嘅而家出部xbox都冇咩問題嘅,反正又唔係貴
等得嘅咪等返一年半載先砌PC算
戇鳩
下年新game 就玩唔到會唔會係用緊舊幾代既料啊
依家10系gpu 都仲玩到新game 啦
畫質高低分別姐
而你依家買10系gpu
就係玩家問題啦
永無止境on99
有錢有時間就gaming PC,方便唔想搞咁多野就xbox
坦白講用電腦打機可以係房自閉打真係好relax
打xbox要出廳打始終無咁方便
咁Xbox都有hdmi的,用 mon玩冇咩分別
你xbox 都可以係房打架
我依家4部機都有
都係係房
Xbx啦 而家啲卡咁撚貴
唔撚洗問 一定係PC
D 驚 永遠都玩到 玩到你驚
pc
第1次玩隻GAME點樣speedrun

原來HP買電腦可以customise , i7 + RTX3060 都係12K 左右
可惜無international shipping
唔知美國ship 唔ship 到成部desktop 過來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞