[買了可以慢慢反省,不買卻只能後悔]Tomica / 車仔 討論區 20

1001 回覆
34 Like 2 Dislike
Mini GT個網寫released,但街未見有貨
咁我再等吓
平時買Green light都唔會開來玩
今日開左架貨車嚟玩 有啲失望
條陣居然係膠 唔係合金 推車果陣條陣會郁 有d牙煙
而且貨斗同條陣嘅螺絲上唔實
但粒螺絲係三角頭 唔係坊間嘅十字頭
同埋開貨斗門時,度門會刮甩貨斗邊嘅油

令我諗起開7iny benz sprinter趟門果陣 趟門車底條的都會甩油

一分錢一分貨 玩1/64貨車都係買番vanguards/ tlv/ lledo’s /corgi算了
更正番,膠底唔係問題 好多1/64貨車都係膠底
最大問題係佢個膠底有d幼,加上wheel base長
搞到推車仔果時,時條陣會搖擺得好明顯

拓意d 1/64軍用貨車平過greenlight, 反而條陣係合金

(題外話,唔好插我買支那車仔ok?
我本身玩開軍車 1/64軍車真係選擇唔多
而且我本身都有儲唔少英美嘅軍車)

左下角部dodge仲可以當係popo隻unimog裝甲車玩住先
Benz真係無底洞……
尤其是d斯文type嘅benz房車 炒到好撚貴
係㗎
Greenlight淨係油得靚
但啲車仔做功QC真係好差
我第一次拆盒推車我都覺得好驚訝
近睇又會見到唔少瑕疵
不過就咁睇係幾靚
我依家耐唔耐都重會買一兩架
Greenlight同7iny, era一樣
只要唔拆膠就唔存在qc問題
但我仍然係等緊greenlight八月出1/64坦克的
邊到有得買全新ractis
想問下gtr宜家total出左約多款?入左幾架想睇下追唔追埋
呢部嘢唔知點解好多人搵
格仔鋪行多啲,100左右應該會買到
講多啲邊代gtr?邊間廠出?比例?有冇特別要求?

呢部車間間廠都出10幾20部
tomica 1/64 sorry岩岩先開始買
姐係tomytec 1/64?定係普通30蚊tomica?
TLV好似R30一路出到R35都有 清要邊代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞