點解返工要返8個鐘 但放工私人時間就得幾個鐘?!

305 回覆
2758 Like 14 Dislike
因為你生活喺香港
一百年後都唔知有冇
外國都要內捲
所以抵你一世係on9公司做低位,成世搵萬零兩萬蚊
有咩高位係唔駛做野
人工可以加但野冇得唔做
唔計啲等被人炒既垃圾高層,根本越高位越多野做

智障先會覺得有料轉去某啲公司係可以唔駛做
召喚黎生
就係唔關錢事先會失敗
連香港既核心價值係咩都唔知
不嬲公屋都係贏家黎
有冇人覺得返工返四個半鐘就夠
https://lih.kg/2576343

睇完呢個post啲人講乜就知點解
歐洲傳媒唔係咁睇, 係讚>>>>>>彈
香港咁樣為理念抗爭而唔係 為錢/己利 係世間少有

雖然你都可以話係all talk no action
明顯係all talk no action喎
宜家拉哂當初出頭果班tim 但係wfc?
5眼移民政府大幅度放寬
其實已經做盡所有野, 無可能同你硬撼支那整個國家
移民去中國
其實呢個世界可唔可以唔行24小時制 改行36小時制
又對亞當說:「你既聽從妻子的話,吃了我所吩咐你不可吃的那樹上的果子,地必為你的緣故受咒詛。你必終身勞苦,才能從地裏得吃的。

地必給你長出荊棘和蒺藜來,你也要吃田間的菜蔬。

你必汗流滿面才得餬口,直到你歸了土,因為你是從土而出的。你本是塵土,仍要歸於塵土。」

(聖經.和合本, 創世記 3:17-19)
窮人生仔正仆街!
支那用語
不過cut工時 人工一齊cut
所以先講為左唔做野而扮工既人係垃圾
而事實上你夠效率既根本一般公司要做既野係咁多,可以做得晒
一日24小時,你返六日每日8個鐘都係48小時。

24 x 7 = 168
168 - 48 =120 小時

只係用左你1/3 時間
7+6=13
唔係多過9咩?
仲要自己揸車
我係外國返工一日10個鍾
返6至4
朝早5點4出門口,6點返到
中午4點收工,5點9返到屋企
點解我唔覺舒服過係香港返工
我知。我係耶撚黎
無可能解決到..........仲有啲on9會返多啲想有表現...........香港人特色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞