[網球] 法國網球公開賽 2021 (6)

842 回覆
0 Like 0 Dislike
無論中唔中意祖都好
呢一刻真係睇唔到gs 上有邊個可以打贏祖
佢未做5毛前已經起度
呀祖 食藥 好大隻
coached by uncle toni
即係佢曾經唔係5毛?
講真,初期我諗個個都係睇federer, 之後nadal 泥地冒起就睇多一個,novak 係2011年果年太撚勁 吸引左我留意。

之後就係因為佢心理抗壓能力太痴線令我會追佢既波黎睇。如果大家最後同樣GS 數退休,我會覺得novak 會難D, 因為佢場場都比人diu 住黎贏,federer 同 nadal 起碼有觀眾打氣支持,novak 係連開波果刻都比人叫 double fault 實力係其一,心理質素係其二屈機既地方
梅總可能得既
唔係引戰
但點解novak成日都俾人boo?
草地
咁即係歷史男子第一calendar 金滿貫, golden slam都叫緊糊

不打了。
點都好,恭喜老祖破魔咒奪法網兼Double全滿雖然兩場都先輸兩Set後上成功,但亦開始反映老祖入局慢,到更難接發既草地係咪真係話發力就發力黎破發,大家好快就知
今場西西臨尾手緊兼UEs,Next gen D心理質素真係
屎屎已經算係比較好嗰個.. 希望可以熬得過去.. 再提升自己
無Plan B死呢,明知老祖開始發力,就應該開始留力,下下死力打,搞到最後自爆
第四盤doublebreak後已經半放棄
但都幫唔到佢第五盤regroup返

下次會更好既 當係個經驗
不過今場老祖第三Set開始D接發好強,尤其泥地更加突顯優勢
今次第一次打GS final
經驗又點同d老鬼既比較
合格有突啦
係燈佢唔抵,老祖成場等佢自爆
呢啲根本連真祖迷都冇理佢…
反而2018祖對費,祖真係成場比費/拿度迷瘋狂附和詛咒…
如果真係calendar golden slam真係成地精
但奧運祖自爆左兩屆
叫double fault,啲觀眾球迷都幾撚冇品
2019 溫網決賽
我撐祖但都鍾意費老
但啲觀眾真係好撚賤
真係映撚衰晒佢哋偶像,2019年溫網連登,嗰時睇到心寒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞