[網球] 法國網球公開賽 2021 (6)

842 回覆
0 Like 0 Dislike
去睇過Rafa練波我坐最前排,屌feel撚到力量同top spin,d波打埋前面塊板度又震又bang bang聲,仲有現場感受個速度真係同睇mon好唔同
Djo練波我都睇過,reflex係好撚勁,超靈活
開始懷疑有ATP/WTA球手上連登
其實Big 3 各有特色,真係無必要去憎邊個,睇波重點都係欣賞球技
美網open practice,咩人都入得一次過睇晒咁多個(除咗老廢果日冇去
#696 又有個 因工作企過係費老隔離1分鐘
我估係拍野
入場睇過hko
WTA啲波電視睇好慢但其實係可以同最top嘅業餘男人甚至ITF低啲嘅男人有得打
好想入場睇atp/gs
親眼見到big3已經死而無憾
原來比賽之前屎屎既grandmother過左身
難怪尋日咁sad
兜粉 費粉 其他流粉面對現實吧

破紀錄只係時間問題
祖屬超一流 其他頂多一流
前無古人 後無來者

費兜好在早出世 唔係被打到落花流水 gs都無幾個

而且根本再沒有什麼big3 /big4
從今以後只有Top 1祖
恭喜djo
單計戰績冇得唔做goat
但屎屎真係好出色 只係遇著個變態佬
其實拗邊個先係GOAT好無謂
個個都有favourite, 但GS戰績就最客觀既
毫無疑問Djo 最好啦
好似馬勒當拿 吸毒上帝之手咪又係公認球王
所以咪嘈喇 Big3有今生冇來世
欣賞埋依一兩年啦
躝開啦祖 白痴費兜粉 成班勝利球迷
唔抵得做第一人? 係到人格抹黑 輸波輸品
拿度點先贏得返
岩岩見到 原來vs nadal 同 vs cc 時間都係4h11

但一場4盤,一場5盤
又一個
Nadal 嗰身肌肉真係keep 得幾好,覺得佢年紀愈大,反而身形愈好睇
第2第4set都係互tank
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞