[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (49)

1001 回覆
3 Like 7 Dislike
Church 都overpriced 都買
吓? 有discount 好平架咋
你比較下Joseph Cheaney嗰啲,人哋至少唔係polished binder皮
有冇巴打買過crown northampton cordovan sneaker
配牛好撚正
咁有咩牌子抵玩 再留意下先
你地買鞋都係預到岩岩好fit size?操出黎會好睇d??
粗獷:Tricker's, Alden
斯文:Crockett&Jones, Joseph Cheaney
一個手指位太大啦!
唔該哂
都太大其實
其實好睇個人着鞋習慣,有啲人鍾意着到鬆了了,有啲人鍾意貼到實一實。其實我覺得just fit係最好嘅,因為Break in完就會啱啱好。
不過有啲人唔鍾意break in時好辛苦
just fit 係咪即係包實晒連d 腳趾都郁唔到
我大部份鞋都包實晒,成日覺得買細左
鞋的設計呢,前面係有空位的,所以腳趾係唔會郁唔到的,郁唔到基本上係太窄(width),不一定是太細
我覺得width 同腳背岩岩好就得 反而唔理長短
但其實size係跟長短標
鞋的size其實係按長度量度的,咁當然在加長的同時,佢係以一個系數咁加大其他的部份。
你隻腳明明係啱長度,但係對鞋卻覺得鬆,或窄,咁係個width唔啱。咁呢個闊窄,可以係真正的闊窄,又或者對腳有無肉的問題,又或instep的高低影響。
寫係好麻煩,有對鞋同隻腳係度講就好易明。
當你無得揀闊度時,你size up對鞋,係會闊咗,但可能會甩踭,就係呢個原因
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞