[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (49)

1001 回覆
3 Like 7 Dislike
對我黎講細姐,可以上去試完先決定
我就又慳
都係返工用架咋 平時出街都唔會拎袋
今日去咗txke5 試之前師兄推既WH 1001xx, 個條係1915model,好似唔係我想要既cut.
可能玩開casual tailoring 唔係 workwear
想問下大家有冇其他推介,我見到WH 1001 有1947version,不過香港冇貨,想搵條靚直腳又唔熟日牛褲子真係花多眼亂,上到去一頭霧水
要冇咁闊就47cut,再唔係就66cut (resolute710之類)
想買對German Army Trainer襯下
除左MM仲有無其他介紹下
麻麻地Lee
而家著緊上年DSB 大戰S1000xx
諗住買埋上年DSB 1000xx
試下WH dead stock blue,有1000xx / S1000xx
66cut 就WH 1101
呢條好似最近restock? 但係咪只係預訂?
1000xx同s1000xx唔係9成相似?

之前係Ig 見到都有D 興趣
而家睇完價錢無晒
今年果件DSB 好似同上年唔同
見佢寫咩1937 年
買樂天,有得儲分
樣9成似,不過布料唔同加有袋花
同埋1000xx對上一次出已經係07年
驚而家唔果遲下無得買
冇乜研究乜原來對上已經07年
主要布料分別係?
大戰版針數無咁密
最新果條1936唔知係咪DSB
見佢無寫
hi, 無玩開牛仔褲入黎學下野, 事源係U記見到條叫赤耳牛仔褲, 想問下買唔買得過?
3舊水直腳果條?唔係太多資料
如果係冇彈性同埋唔係MIC既話睇落幾抵玩
唔知依度巴打點睇
299 拎黎粗著ok嘅,呢個價位真係冇乜選擇,不過呢條要俾啲耐性先會有fading
499, 好似咩野合作款.

如果入門想買條好D, 係咪都係去levis or chevignon個d?
明白
+j嗰條唔好買唔係全棉同埋cutting同本身uniqlo條slim fit straight幾乎一樣,加多個+j假皮牌賣貴200

你想試吓操牛嘅,買uniqlo regular selvedge/美版 501stf ,唔好去chevignon同香港levis
好既, 唔該晒

之前我仲想去chevignon買條咩鬼日本岡山牛添, 差d晒錢
直接resolute 710, 唔會後悔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞