養古曼係咪零風險

384 回覆
12 Like 498 Dislike
On9
唔建議
呀豬呀狗都賣得咩
一係就流嘅 普通公仔一個 咁都好d

一係就求鳩其請嘅 分分鐘惡嘢黎嘅
Fight club
見一隻收一隻
即係關節位有個球既公仔
因為關節好靈活所以可以擺好多唔同pose
又因為關節好靈活所以個公仔會好貴
愛好者會幫D公仔打扮 換衫 影相咁樣
球體關節公仔唔係咩邪野來
近朱者赤 佢家姐係親家姐? 唔識就唔好養, 帶下佛牌咪算囉,必打小立尊都幾的式,我覺都岩女仔帶(好似離左題,不過想引導佢拜佛好過拜鬼)
千萬不要,世上有d野係有代價
上面有用啲唔知乜野畫左啲符喎
想養小朋友就正正常常助養個小朋友啦 一日到黑就搞埋啲自己諗出嚟嘅野 有無事都成日凝住凝住 遲早心理唔平衡
大不了咪死
認真問樓主
我話0風險 你係咪就安心養?
傻仔低智商先信呢啲嘢
心中有鬼
自己咪疑神疑鬼
嚇到自己癲
係咪動漫嘢來咋
影來睇過
賣完會自己返返嚟 無限放上網賣 想唔發達都難
呢隻通常係陰(鬼仔)或者商業(即係冇料)
多數係啲阿贊做(在家師傅)
要幫人點解唔去做義工
易請難送

冇高人幫你執手尾就唔好掂
有冇迷信撚回應下
唔好睇咁多TVB同鬼片啦
古曼童 可以分天童同地童

天童 一般出自 泰國正統佛廟既和尚製造(我地叫龍婆)
經過龍婆既佛法開光 教導 佢就可以被人請返去供

地童 一般出自 泰國自己修行既師父(我地叫呀贊)
呀贊可分白衣或黑衣
經過呀贊既開光 同教佢鬼通 強制/自願鎖古曼入去
等佢可以比人請返去供 同幫供奉者做野

咁你可能會問 咁有乜鳩分別呀?
古曼全部都死於意外/難產死 所以怨氣大
同一時間又投唔到胎 因為無功德
佛教講求輪迴 功德 你投到人道 已經好難得
咁呢啲龍婆(好心)/呀贊(好心/邪心)
利用呢啲小朋友火化左後既骨灰
製造返個金身比佢比人供
供既時候做好事 兩者都可以積功德
當夠功德 古曼就可以再投胎

咁當然請古曼 正法/陰法都唔算最大既重點
最大重點係供奉者自己既心同行為
你利用佢行惡行 咁佢緊係有樣學樣
相反一樣道理
就好似養小朋友咁(事實都係小朋友)

如果你女朋友真係想養
首先睇下邊位師父製作先 然後用咩材料
唔想養既 可以拎去香港啲泰國佛寺(太和寺)
搵龍婆幫你處理

PS 無養古曼 但對泰國佛教有研究
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞