養古曼係咪零風險

384 回覆
12 Like 498 Dislike
大把流浪漢係和合石夜晚拎嘢食
呢樣嘢有存在價值純粹因為係一門生意,每年可能係幾十億嘅生意。
樂壇果個會唔會係咁 所以搞到咁
想請佛牌
首先係想要咩功效?
我地按功效分類
然後再按師父出身故事 修為 口碑 過往作品等等因素去選擇
有心頭好之後 就睇下有幾多預算啦喎
睇下預算 請唔請到果位師父口碑比較好/材料比較豐富果期
當然無預算 都可以請你選擇好果位師父既其他期數
師父開光佛牌 理論上 慈悲既心都係平等 無分別心
有既只有唔同既師父修為高低 而影響功效快慢
當然有啲唔出名既都可能修為好高都唔出奇 天外有天

同一時間 泰國人相信金>銀>九寶銅>銅
你可能會問咩黎咖?
泰國人相信 金吸引經文最好 其次 銀 咁樣順序 係唔係就見人見智
而呢啲因素都影響價格

如果想請佛牌 最好就一定去泰國請 因為同期都多數比香港平
(反正香港都係泰國入貨)
如果唔識咁點算呀?
咁就可能係香港搵信得過既佛牌鋪/上網去同人收

但記住 請之前 要做足功課
如果你請既係舊牌 就最好知點分真假可以睇圖鑑
新牌 反然就少假牌 因為價錢相對地唔貴 自然無乜人做假
同時 如果個牌出到驗証卡就最好
係佛牌圈 認受性 最大係沙馬公機構既驗証卡
如果出到 都基本上係真
但都要防人之心不可無 近年都有假既沙馬公卡
所以最好都係學識點分真假 好似睇古董咁
我都覺
咁佢家姐風生水起未?
所以知識同獨立思考對人類進步好重要

唔明唔緊要,唔肯用腦先最大鑊
唔係想講信神佛啲乜
但咩人係用得3%既腦就笑出黎
又係呢啲偽科學
一黎人腦每個位都有佢既功用 正常人唔會有97%腦係冇用
二黎如果真係得3% 咁樣人類應該仲蠢過貓狗
好唔爭氣咁笑左
有冇degree?
佢資力高d
到時要嗌聲佢師兄
1. 愈窮既人先愈迷信,去馬會睇下d爛賭鬼,只不過佢地afford 唔到風水佬
2. Bill gates Warren Buffett Elon Musk 有冇睇風水?
每個月都會家訪
睇下小朋友有冇被虐待

有正職=冇時間陪 唔養得
冇正職=冇錢養 唔養得
想同你講一個好嚴肅嘅故事,陶瓷娃娃
同出名冇關,只係同知識水平有關
其實點解你要由其他人幫你判斷
你親身試一次

咪知有冇料到
到時冇料既可以笑信既人
有料既就笑啲唔信既人
咁唔好咩
就係人廢先要旁門左道搏個希望
講到咁堅, 快撚啲搵柒婆條契家佬搞搞佢啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞