Guilty Gear Xrd -Strive 出左冇人講, 我開post講喇

174 回覆
6 Like 3 Dislike
買咗Steam版

對上一次玩係GGXX
果陣剩係打NPC都勉勉強強
今代好似易玩咗

起手用May 唔難用
但攻擊距離有啲限制
對上長距離嘅角色唔知點埋身?
跳會比人對空, dash又唔得
等人攻過嚟反擊?

另外用普通手制十字制 唔用街制
前後 好易卡到變 前上後/前下後
用鍵盤可能會好啲
YES......
成日比may屈睇海豚
跟住比佢陰幾下投/中段下段就死鳩左
手制 好難連
個人感覺都係用arcade stick比較好
但有d pro player用Controller 都用到好勁
要時間習慣下
https://youtu.be/RsGDfJ26-qM
開頭都係連下d基本combo
而家基本2combo止步
打防守多
流連係5-7F
Same,慢慢練上去
平平地買咗碌 Mini Stick (要搵嘢mount實 唔係會郁
感覺好啲 起碼方向鍵準啲
Delay 又細過藍芽手制

重點係手指公冇咁痛
我係新玩家,今集先開始玩,玩落好好玩好過癮

不過有個問題,上YouTube睇返前作好似啲技能豐富啲咁
有三招大技加個instant skill?
https://youtu.be/RQJOwHMX85w

今一集係縮少咗?定係要等佢更新?
今集係為左擴大玩家群而簡化左遊戲既操作難度
新手的話先集中玩熟而家個系統好D
Dbfz排rank 少人到hihi
試過排成半粒鐘以上都排唔到人
好唔慣CC果陣要等動畫完先出到招
新手表示Nagoriyuki同Ramlethal都幾難用
前者一入狀態就扣血扣得好快
後者射咗把劍走就好低攻好多
淨玩過第一代 想用掉銀仔仔友
淨玩過第一代 想用掉銀仔
次次見對面 Nagoriyuki 爆氣
Hi 一下就貧血
但係 呢時間佢好高攻...

Ramlethal 唔可以亂射劍,
但係冇劍用時 K/ P 都OK 動作都比快
S/HS 就冇劍用 企係度
有May應該會有佢嘅 DLC啫
打到9/F
一比人打中 就得返1/4血
仲係唔多識 Combo 8/F都叫有輸有贏
想問下點解最近依幾集都冇左zappa?之前一直用佢
唔知點解有時counter嘅時候會變咗極慢動作,係慢到好似lag機咁,持續6-8秒,有無巴打都係咁?
3090 開4k 全ultra 果陣會咁
開返2k 冇事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞