Guilty Gear Xrd -Strive 出左冇人講, 我開post講喇

174 回覆
6 Like 3 Dislike
冇玩過beta test, 試玩左一陣感覺今集真係簡單好多
求其一套簡單combo都扣唔少,通常拳腳,單發必殺技都扣多左,
對combo依賴性降低左
真係如同官方話初心者比較易上手
節奏比起GBVS更快
暫時感覺唔錯
當年機鋪好鐘意用SOL KY 好基
好鍾意Guilty Gear啲音樂同美術
對個故事都好有興趣
但上集Revelator都冇乜玩
唔咁樣吸唔到新血玩格game
淨係想睇個故事
龍珠個ip咁hit都冇人玩咩?
想問online 對戰係唔係要ps plus
尋日開始玩,節奏好快,同個用zato 既人打左幾十場
Btw打 zato 成個畫面亂到痴線好難睇
唔係講笑, 真係好過以前好多
我條垃圾村屋線打哩隻GAME明顯順左
當然LAG起上黎都會LAG, 會有瞬移現象,
但10場有8,9場都冇大問題
要呀,
一係玩STEAM版,
但就歐美玩家多, 日本人就冇乜, 其他亞洲區就唔清楚
Giovanna幾易用
成幾下hit confirm
格鬥game新手玩valentine玩到好爽
打左成晚喺6,7層搭升降機
仲諗緊買唔買好
art style好撚正 好想玩
但d人設唔岩我口味 隻隻都怪怪地 唔知點形容
可能我鍾意d公廁design
買唔落手
以前好鍾意落機鋪打,但打到AC 就無再玩,格鬥game始終係機鋪打會特別投入。當年為咗贏到人,特登係屋企用ps2 練連技,唔同角色會用唔同體重,打點,影響浮空,令連技都要因應角色調整吓。最開心係同fd 打時互相捉burst,數住大家各自捉咗幾多個
買了(pc版),格game新手
https://twitter.com/GUILTYGEAR_PR/status/1404604613957873668?s=20

以今時今日屬於小眾類型遊戲既格鬥驚唔夠一星期就賣到三十萬已經係好成績
比畫風同人設吸引,啱啱買咗PC版試吓,好少玩格鬥game希望唔太難上手。
想推朋友入坑,想問吓有無組隊2v2車輪戰嗰類打rank?
RANK只有 1VS1
有無人識用zato
巴打係咪好多年前同我連線打過幾鋪P4U2?
個名有啲熟眼
喺其他格鬥game打過唔奇,香港格game圈子好細
SF, BB, DOA, KOF, GBVS都有玩過下
但P4U我只玩過第一集
個故事係咪終於完左?
即係同frd玩只可以開場互挑?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞