台灣政府開始問做過政府既人有冇簽紙擁護基本法效忠政府

366 回覆
867 Like 10 Dislike
又諗住走精面?邊有咁易
入職個宣誓係under港區國安法第六條
相信你都見到觸犯國安法嘅下場係點
其實本身做公職不嬲都要申報
申報囉
有無影響
就要問連登仔啦
唔好咁啦
番番黎現實啦
高級公務員
月入十萬
洗移民去台灣
哪裡來的自信
你咁膽就遲啲旅行都ban
夠薑其他國家日本韓國歐美國家都一齊禁
Ban埋家人添啦
我哋未驚過,等睇我哋反制裁啦
push
總之簽咗紙嘅人就唔好諗移民,專心咬住政府份糧到退休

未簽紙嘅人,要移就快啲移,政策係可以變
同埋唔知香港呢套嘢可以玩到有幾盡
假如玩到簽唔簽都當你簽咗咁睇,到時就真係麻煩
同宣誓一樣 降把刀 隨時斬
呢個declaration 所有居留定居申請都要填,包括直系親屬依親同配偶喎 Ching
你返嚟現實啦好唔好?
依家係2021年嘅香港,有港區國安法嘅香港
現實就係簽咗紙有法律效力,唔會走得甩

如果唔係就唔會咁多人急急腳走
到呢一刻唔簽都唔一定代表冇事,何況簽咗?

你哋係咪低估咗成套嘢對香港/香港人嘅影響
笑台灣果d,至少人地有票踢走English
我喺控制香港居民嘅居留定居人數嘅大目標下,如果人數超出佢地嘅quota, 噉當局好自然會揀嗰啲個底乾淨嘅申請嚟通過,而駁回(佢地會用無限拖住個申請嚟變相駁回,以免你可以去搞行政訴訟)嗰啲有做過支資或支港政府嘅人,宣誓實施後嘅全體公墓員同出政府糧嘅人自然地排到最尾啦

當然,我必需講句,居留定居台灣一啲都唔吸引啦,尊貴嘅公墓員又點會考慮呢?
人口普查嗰啲話外國check唔到
呢啲咪識玩囉
香港曾經都係游走兩邊架啦
余文樂做撚埋護旗手 驅逐出境未?
ff少陣
唔會主動查嘅多數,不過有人篤灰就大條道理踢你入去坐囉
唔係架
有白紙黑字唔同架
好似留難台灣派黎香港做野嘅人
要簽承認一國中國乜乜 返到去台灣都有麻煩架
777 主動share 個list出嚟又點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞