台灣政府開始問做過政府既人有冇簽紙擁護基本法效忠政府

366 回覆
867 Like 10 Dislike
無錢黃絲condom => 坐監
黃絲公墓園condom => 住大灣區.

黃絲condom 成地都係, 藍絲愛國商人都醒過你.
巴打咩事?覆錯我定點?我有講民主自由唔好咩?
我咪就係屌緊空心菜做得差囉
但係佢依然有權reject with undisclosed reasons
萬一收咗條間諜返嚟,點算?
呢個責任無人揹得起
人地國家收唔收係人地嘅事,無影響係邊個講
新加坡係古惑仔,佢自己當年反共反到有殺左人無放過一個,佢宜家奶共一來錢,二來借中共有錢去提升華人地位(雖然我覺得係 bull shit),新加坡左右奶,當香港係假想敵,佢最想香港死
每年收十幾萬支那人都唔驚佢地做小粉紅
杜魯多驚文職公務員係共諜?
講明無影響又兜話係case by case
等佢繼續呃自己
小國生存之道

當年啱啱獨立,唔反共實俾馬共/中共名印尼滲透到仆街

企穩咗之後就無所謂啦,有利益咪奶下囉,繼續有美軍駐喺度
你就真係要用下個腦啦
宣誓如果真係求其鳩宣冇後果
咁全世界入籍就skip宣誓呢一part啦

你當宣誓食生菜
人地就認真看待
現實係台灣真係捉得特別嚴做過公務員,宣過誓真係可以唔洗諗去台灣居留同定居,旅遊都仲得既
依家睇樣佢改呢份表目的係,擴展到去非公務員職位/中資公司都要審查,實際比唔比要時間去證明,份表6月1號先出

至於你話全地球政府都唔會比香港公務員或宣過誓嘅人移民,呢個明顯唔係事實,至少依家仲係得
咁以前做過正苦煙腸呢屌你老母港共
事實就係入藉果時唱O Canada就得
我地兒登仔唔會信
如實申報+2019 2020年之前應該就安全既
好在冇簽劈炮
y not both?

方便炒你之餘再外加你移民嘅難度,等你乖乖地唔敢反抗
反正最後要歸邊時 坡佬就肯定返美帝一邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞