台灣政府開始問做過政府既人有冇簽紙擁護基本法效忠政府

366 回覆
867 Like 10 Dislike
台灣葵英文除咗食個人血饅頭外
任何幫香港既野都冇做過

仲咁大期望
4萬人已成condom
某啲連登仔連民都未移,就已經將啲側側膊走精面DNA顯露哂出嚟
你話比呢班人真係過到去,啲當地人又點頂得順
咁簽咗紙嘅消防救護呢?
早排去查Chickeeduck嘅消防 又冇連登仔屌佢地係狗?
查到就罪加一等
最好搞埋結婚移民啦,宣誓完就靠結婚攞身份
屍屍toy
台灣啲鬼地方算吧喇
台灣嚟講唔奇
民進黨政府做嘢垃圾只靠迫害香港人谷民望
ban一個香港前公務員放風俾傳媒
夠佢哋打幾個月飛機
同國土安全關係不大
係,去西方多,但個重點係開左呢個頭,個趨勢會唔會發展落去五眼都會加呢條問題落張form 度先令到簽左嘅人最擔心

被台灣官僚要求「回港續護照」 香港抗爭者憂返港可能被捕
https://lih.kg/2569459
話加拿大手鬆就係走精面
笑撚死
明明係佢要追quota每年要收多四十幾萬新移民先更加放寛門檻
當地人就係多左膠,接受同包容diversity
如果唔係前年聯邦大選點會杜魯多咁多醜聞,liberal 都仲贏到,雖然無咗大多數優勢
食環,飛行服務隊,海關,仲要唔要我繼續數?
台灣人工連買iphone都有困難,勁多人用小米oppo vivo
steam買game又唔係低價區,有啲仲貴過香港,例如GTA5、2077
基建又極落後,市容又差,弱智先去台灣
仲有消防救護
19年個陣時就當哂自己人
而家?
香港人冇得去日本先至會驚
the list goes on
計唔計埋出糧比政府的人: 納稅人?
圖書館 嘟書個阿姐
運輸署搞續牌
水務署 整下水喉 連登仔都要死全家
遲早全香港都要宣誓嫁啦
哇你咁數,一個國安法計落香港度你會點評論留港人士嘅智力?
咁都唔代表佢唔會考慮呢個factor
定係你覺得宣誓只係當食生菜,冇人care?
話哂份嘢都有法律效力

假設你簽咗紙又入到籍,香港嗰邊大條道理話你隱瞞自己雙重國籍(香港97後冇明文允許雙重國籍),分分鐘話你觸犯國安法
依家呢一刻嘅climate都仲會保你
他朝有一日又奶返共,到時你就等引渡返香港啦
中資都麻煩

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞