台灣政府開始問做過政府既人有冇簽紙擁護基本法效忠政府

366 回覆
867 Like 10 Dislike
本來既定居申請書係無呢項既: https://ws.mac.gov.tw/Download.ashx?u=LzAwMS9VcGxvYWQvMjk5L2NrZmlsZS80Zjc3ZmUyNy1mNjFmLTRmNWMtOWViMy1mNDEyNGZiNzRlNWEucGRm&n=6aaZ5riv5r6z6ZaA5bGF5rCR55Sz6KuL5bGF55WZ5a6a5bGF55Sz5aCx5pu4LnBkZg%3D%3D

不過而家就有啦

香港電台又可以話「台灣當局刁難有意移居當地的特區政府僱員」
仲有一樣就係本來只問最近10年做過乜野工,但而家就要求畢業之後做過既所有工都要填埋
中國香港嘅官員 點解唔移民大灣區 做乜走去台灣
咁即係基本上
做過正苦工既, 無論公墓員定合約
無論仲有冇繼續
要移民台灣都應該冇乜希望
之前又話宣誓對移民無影響?
g持
你簽咗嘅,做間諜,喺你角度冇問題
對台灣有威脅呀
美國都有眼你睇啦
寧願唔要呢啲人做台灣人啦
連支那出世都要問清楚何時何因取得居港權
證明台灣仲識分過香港班硬膠黃屍
連單非雙非 港漂偽才 都唔識分
飯民其實係知道中共利用單程證/ 專才計劃大量輸出間諜
但一直扮盲仲瘋狂抹黑踢爆者

台灣明顯係知有大量偽香港人忠誠有問題
呢個咪管治意志
申報姐. 你明啦

我成日覺得依d做法, 係防到君子, 防唔到小人
唔會話無希望,不過三萬大軍肯定無份
唔關宣唔宣誓事,佢係問你有冇做過
自膠睇錯sor
但見你而家仲做緊公務員,無俾人炒,擺明宣左誓啦

除非你連份工都填假野
宣誓效忠共產黨然後同人講只係簽張紙?
絕對係好事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞