【絲打請進】第一屆避孕藥討論大會

1001 回覆
256 Like 39 Dislike
唉 但家計會d姑娘好麻煩
一話有d頭痛 就連轉藥試下既機會都無 直接話如果頭痛 唔可以食藥
喺家計會見醫生佢都問過我點解停
我尷尷尬尬咁答「因為無需要」
嗰時疫情好嚴重 一個月都見唔到一兩次
又唔想去配藥 所以自行停藥
我自己停其實係唔啱㗎

我知道絲打你嘅諗法
好似都好多講法話
食一年就停一個月再繼續咁
但一停其實都荷爾蒙大亂
所以我都揀照食住先
想提下各位一樣野,
最近有個KOL話自己食豐胸丸同避孕藥, 再搵人推胸就升左兩個CUP
就當佢無講大話, 咁聽落好似好荀呢,
但其實豐胸丸成份未必適合同避孕藥一齊食
如果兩樣一齊食分分鐘會影響避孕效果
因為豐胸丸成份好大機會有雌激素,
就算無, 通常成份都會影響女性體內雌激素分泌和調整荷爾蒙分泌
之前聽人話yaz 低劑量 唔會水腫 所以係藥房買黎食

食左半年無事,斷左一個月再食返,係咁流啡流左一個月

後尾睇家計會,佢話你太後生,劑量太細令到你係咁出血,最後轉左娜迪。

啲姑娘話唔好淨睇yaz yasmin低劑量就去食,低劑量其實係for 啲有血壓高既人。
一定要嚟緊m嘅時候食
有無絲係專為醫暗瘡而食?
呢幾個月爆瘡爆到控制唔到,基本上每日都會生一粒大瘡咁滯
經期唔算準但又未至於唔黎
但係無m痛無量多呢啲問題
糾結緊應唔應該淨係為左醫暗瘡而食,畢竟唔知身體反應會係點

Anyway 已經book 左醫生諗住檢查左先
只係想知純醫暗瘡而take 呢個risk 會唔會好on9

為醫瘡而食在此
Sis 你食左幾耐,效果如何?
有無其他好大既副作用同埋有無諗住食落去?
上年7月到而家 就停藥
岩岩開始頭一兩個月情緒起伏好大 加上個排壓力大到爆煲 坐低就想喊咁 但過左頭兩個月就好好多
醫瘡好有效 以前成個額頭都係 食左兩三個月就退哂咁濟
間唔中會有一兩粒
不過個人都好似keep住腫腫地 重左少少咁樣
就黎停係因為醫生話停得
你老母都係俾人中出先有你你老母都係臭雞
嚟緊約咗會去家計會配藥,係咪睇完醫生佢幫我配定我自己揀藥,就咁睇好似安意避最好?唔想食完冇性慾
我都係食輕樂偶!
見都無人提呢隻牌子
都食左4 5年
洗唔洗打電話book?定walk in?
食左咁耐有冇乜特別影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞