【絲打請進】第一屆避孕藥討論大會

1001 回覆
256 Like 39 Dislike
最近女朋友決定開始食避孕藥,想問下係要打去家計會睇醫生俾佢決定,定係直接去買再試用一陣睇有冇副作用?
我嗰陣係開最新個隻yaz喎
藥呢d野好夾人既
食事前關處咩事
梗係睇醫生啦
食yaz 都兩年 經少左一半
又唔覺得點肥過
係有次 未黎m前有少少血
有無絲打試過
你系下次再去配藥先同佢講?
定系你就咁book去問
如果就咁book去問 要點同佢講
係咪去家計會最好,至少平啲?Thx
同你差唔多 都係優思明轉優悅 優悅食咗兩個月之後斷貨買唔到被迫轉藥 有得買真係要買多兩盒

我都係因為暗瘡加m期亂先食 呢隻藥應該係最岩for有暗瘡問題既女仔 睇過幾個醫生都係開呢隻比我 但唔知食幾耐先有效 之前食過三個月無咩效 又貴 轉左去家計會買其他牌子 佢地無呢款
梗係啦 平好多
狗仔係最痛 我騎就無事 唔知點解
Thank you
我個陣食左差唔多半年
但係同抗生素一齊食
我到宜家都唔知到底係邊樣幫左我

宜家又再爆過瘡
想食返都唔知其實有冇效
上網睇呢隻又好似好多副作用咁
我依家都復發番

上次我係食左半年避孕藥停左 先再食抗生素 好左好多 依家就避孕藥加抗生素一齊食 唔知幾時先有效

你指初頭食既副作用? 我係夜晚 臨瞓前幾個鐘頭食 試過幾次食完之後訓教 心跳勁到訓唔到 或者腹痛肚痛 不過食多一排就習慣左

無計啦 好似得呢隻避孕藥對暗瘡幫助大少少 點都係揀呢隻食 爛面 生石頭瘡真係好痛苦 唔想見人 皮膚個底又唔好 愈化妝愈多問題 想似番個人咁出街
想問女友食咗事後,同一個周期內可唔可以食事前?
未睇內文先comment 加入討論 好開心有post一齊傾

食咗就嚟兩年 覺得情緒有啲關事 所以最近下定決心停一陣 其實之前試過停 但一停個m痛返嚟痛到傻仔咁即刻食返

但係真係恩物嚟 荷爾蒙正常返暗瘡冇晒又少m痛
樓主我都好開心!估唔到真係有咁多絲打一齊傾我反而無性慾大減嘅問題但變咗無咁易濕 以前一見男朋友就濕 食左藥就要摷一陣先濕同男朋友溝通完之後 前戲多咗就無問題了
樓主不專業估計係無衝突嘅但請巴打帶女朋友去問問家計會護士 評估下適唔適合
有試過
但嗰時係我自行停藥兩個月
重新食返 之後嗰次嚟m前幾日都有血絲
去家計會見醫生 用鴨嘴鉗睇過冇乜問題
佢就估計係重新食返藥
荷爾蒙未調節好 導致子宮內膜未穩定先咁
下... 優悅成日無嫁 如果無貨咁又食返優思明又得唔得
我諗緊好唔好去家計會買 我見絲打話好平
可以話你知 可能係對手問題
之前我都以為我問題
同現任好易濕 仲大食左 食到佢都驚左我
食咗半年娜迪 一開始有少少水腫
冇乜其他副作用
本身係M痛得好勁 會痛到暈到嗰啲
食完之後冇再痛過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞