美國G7前,真係極限施壓

145 回覆
243 Like 20 Dislike
對,自己政黨講過既說話、方針,半年都無就跟住上屆政府既黎做
兩手準備啫
當美國如出現高通脹時,你估佢地會點做
All talk No Action 前題係有計傾
同埋會守國際公約
可惜翠係兩樣都無.

香港,新彊, 東南海,國家內政無得傾.
你地可以來中共食下D骨頭, 當睇唔到.
依家仲話老美係all talk no action.
只有5毛先咁講. 成堆事實在面前.

如果你講老美唔會主動打仗. 呢個係事實.
因歐美一直守二戰後國際規則.
所以不斷引戰, 用台灣,經濟制裁.
歐美未必想中共倒台. 但一定要中共改變守二戰後國際規則.
老美相信只要翠不在, 中共有機回到老鄧年代.

中共20大前係最危險, 老美每一步好似都令翠出醜.
軍機去台灣, 叫人不要參加冬奧
中共反制裁法一出, 有捷克同日本大動作.
好似擺明叫老共制裁佢地.
疫情下7月1日百年慶典隨時攪唔成. 中共經濟PK晒.

翠內外壓力爆炸,都要死去反制裁法
同叫外資走人無分別.
翠最終可能施展=>打仗, 全國軍管去保住地位.

如果仲話翠係理智既領導,
一係5毛, 一係無知
有理智就唔會攪香港,同拉46人.

未來3個月一定好多戲睇.
會發展成點, 根本無人會知.
走得好走
remarks:
走唔走原因係
你相唔相信=>中共同香港會唔會閉關鎖國??
搞你華強北
現實美英歐定立國際規則.
名正言順主動出兵好難,
但引中共開拖先. 先去還拖就另作別論
G7同北約共同聯合聲明,提過其中一國被打就還拖.

老美要攪中共,老美都明白唔可以拖.
所以證明中共故意放毒,
就可以引用中共之前簽左條約:"隱瞞疫情,需要負責"
去凍結中共在美資金.
到時係中共為錢,可能去打台灣要脅.

依家老美不斷經濟打擊. 令翠在黨內承受好大壓力.
最終翠會唔會,以戰爭保權力??
仲有6X日,之前已經好野發生緊.
來緊大把戲睇.
大石英司既香港獨立戰爭
理論上有可能發生.
如果老美用英國引戰.
只要中共限制, 所有香港市民出境, (出境要簽證.)

到時英國給晒, 所有已有或曾經有BNO轉BC.
(97前出世香港人)
英國派軍艦去香港撤橋(英國居民=BC).
到時中共會唔會阻止??
一阻止大石英司, 既香港獨立戰爭前設就會出現.
好多人仲認為正常人唔會打仗
今時今日,D國家領導為錢邊會打.
問題係,你認為翠係正常人,?? 係只為錢既人??
如果係, 就唔會攪香港,唔會拉立法會D議員.
用常理(我係佢就咁..)去想翠,係大錯特錯既假設.

明顯要引戰既棋子,已經放好. 只係佢會唔會行.
所以戰爭只係近在只呎.
明白呢點既人,又唔走得.
真係有過得一日得一日既心態.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞