美國G7前,真係極限施壓

145 回覆
243 Like 20 Dislike
德丶法一定要先對俄,否則美無可能同時應付兩面。
sleepy joe要收共產黨皮 因為佢知太多佢啲仆街

TRUMP要收DEM同共產黨皮 因為佢地係DS
除非石正麗爆料啦
唔係,咩起源論都係得推測
咁既情況下,登登敢一口咬定係共匪播毒咩?
好掛住侵侵日日有喜事
真係唔好諗咁多會打仗
D人有無想過"先破然後立",呢個理論.
侵侵獨自打破慣例.(奶共)
做晒反共事情.
然後由拜登去團結其他人.

老美無實際行動, 其他國家都會猶疑.
美國傳說有影子政府.明顯拜登一開始想奶共.(話會減稅)
之後好多野已經,明顯係照住劇本去做.非佢本人可控制.

相信中共攪以色列係最錯一著
https://lihkg.com/thread/2534349/page/1
美國無論財政定軍事差距同敵人無以前咁遠,現在敵人亦一定程度熟識經濟運作,而非冷戰時期對經濟學一曉不通,加之過去三十年對科技輸出限制減少,科技力量亦拉近距離。 人口同資源上亦難以同時兼顧兩面。 更重要美國本身問題都唔少。
美俄好似G7後開會.
應該在G7傾好deal 再拉攏俄國.

俄國對中共好大介心,特別一帶一路搶,
中共搶唔少俄國手下(國家)
俄國真係有心聯中抗美,
俄佬就唔會講, 同中共唔係軍事同盟
美丶歐其實已經假設佢兩係「準軍事同盟」只差在未正式表態。
真既施壓叫加關稅
老美如果覺得中俄係盟友.

就唔會有俄美峰會, 如果追究中共病毒,俄國可從中得益.
加上老美減少制裁. 行益大於中共結盟.
勝算亦高.
而且翠既野心,真係只東南海,香港...
你知我知翠既野心,係取代美國. 俄羅斯唔知??
用經濟軍事攪掂東亞,南亞,
俄羅斯就係下一個臣服對象
加關稅??有幾勁??

禁止中共集資(59家國企)
所有工廠鼓勵離開中共.(侵侵已做,知唔知美日已經走左幾多公司)
禁運新彊產品, 中共軍事產品(華為).
禁止出口高科技到中共.
令中共無生產,無出口,無外資.無集資.
每樣都勁過你加關稅.

最難係生產線轉移,侵侵加關稅同資助搬走,應該七七八八.(2年幾來)
個D唔走奶共,你死你事.
之後近期先開始金融脫勾.
睇情形,老美已布好棋局.差在將軍.
美俄峰值幾多cost?
孫子:.....上兵伐謀,其次伐交,其次伐兵,其下攻城。 ......
俾你推到上呢個位都唔同你一齊同支那鳩啦

我全世界最有權力嘅人,睬你都on9
實有架唔夠打咪鳩隊一堆核彈攬炒全球 啲賤種有咩做唔出
咁有咩野可以解釋
上台選舉話
貿易還貿易, 人權還人權. 侵侵加關稅係錯
依家
人權制裁新彊產品, 無取消關稅, 加大制裁中共59家公司
完全同佢選之前態度相反,明顯受人控制.

近排拜登行動非常激,好似自中共攪以色列後.(25日前)
對中共行為先急進,步步進逼.
而傳說猶太人在美國好大勢力.
自然認為有猶太人背後影響.
登登All action, No talk.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞