AMC年內升近30倍 華爾街困惑不已 社工警告基本面完全無法支撐股價

156 回覆
114 Like 4 Dislike
呢個就係散戶思維囉
日日諗好景就要好似tsla式咁爆上
唔上就係大戶操盤 不學無術
玩得耐就知半導體股價係好小炒幻想
多數都係睇基本面業績咁上
因為半導體收益出貨量 製程進度外界全部有數計
係當佢工用股咁玩 點會咁樣炒法
講基本面黎買股票就死得啦
真 巴菲特一年執個1-20%係到扮撚晒野 廢老肉酸到
呢到ching 一個月都1-200% 唔洗五年 巴菲特都要同連登仔奶鞋底 到時個個想同連登仔共進晚餐
所以其實ss唔到
一要貨平就發新貨, 玩撚晒
全球印銀紙乜股都可以抄上
睇返上文下理
佢應該係串緊上面有人打「一人買一手」呢句
社工呢個term真係十分妙
基本面股價同步既公司都唔知有冇10隻
你入場我就short
你阿媽係女人
有幾多人真係理解「基本面」究竟係乜
大把人好似你咁認為基本面單係nav pe 業績之類既野
根本無人想知 淨係知基本面係好撚煩又無效既野
不如研究黃金交叉 頭肩頂底 macd rsi仲實際 因為兩日已經睇完 可以做股神啦
GME又可以支撐股價成半年?
AMC咁多債 一早講明要籌錢 所以個CEO咪對d散戶咁好 因為散戶幫佢托高個價發股
講中好多人
今個禮拜開咗2日市都已經trade咗AMC一半股數,真係盲嘅都知華爾街搭棚
跌就岩啦all in
賣下口乖D人咪繼續傻痴痴坐喺個「皇位」度,D大戶先位走嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞