AMC年內升近30倍 華爾街困惑不已 社工警告基本面完全無法支撐股價

156 回覆
114 Like 4 Dislike
假膠?
睇一日上財經台?
呢d股同賭場冇分別
冇基本面睇
只要買就對了
Elon幾時講野
仲唔入等幾時
我相信基本面

但只限於大型公司

俾人炒起嗰啲只係短時間有大量資金流入 抬高個價

啲人乜書都唔睇就串柒柒
有幾困惑啫 講咗差唔多成年
迎接唔知幾時嚟嘅 short squeeze 嘛

一邊就話終有一日SS
另一邊就每日一篇話高估

兩邊都撚狗 是撚但啦
講完仲多左人炒
因為今次華爾街係賺錢嗰邊
你用美國同香港比
Kenneth Cordele "Ken" Griffin (born October 15, 1968) is an American hedge fund manager, entrepreneur and investor. He is the founder, chief executive officer, Co-chief investment officer, and 85% owner of Citadel LLC, which had $38 billion of assets under management as of March 2021.

即係比錢對家洗
咩年代,仲基本面
買股票從來都係音樂椅接火棒遊戲
Ching睇黎冇玩開美股
2021都過左成半年,仲講乜撚野基本面
要講基本面,隻仆街TSM日日90幾樣利好咪又係唔識升根本機構作怪
明明人地尋日先點樣票
鬼唔知賭緊咩
依家開賭仲基本面?
開場就all in架啦
夾空倉

似足之前GME
大户要邊隻升就升
到啲散戶睇到嘅時候 都已經升到尾水啦
AMC趁機捕捉股價飆升的機會,周二(1日)宣佈向基金公司Mudrick Capital發行850萬股A類普通股,集資約2.3億美元;惟股份隨即遭Mudrick Capital拋售獲利,並稱AMC估值被嚴重高估。

《彭博》分析指,企業向單一持有人出售股票集資,持有人卻在購買後旋即沽出,情況幾乎聞所未聞。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞