AMC年內升近30倍 華爾街困惑不已 社工警告基本面完全無法支撐股價

156 回覆
114 Like 4 Dislike
Tsm已經冇人唱奏
今次上600
Cryptocurrency 連實體都冇都係咁,華爾街困惑得兩個可能:一個係佢地豬過啲散戶;一係佢地係古代人
手係港股先有
其實點解仲有人敢short呢啲wsb 股 明知連啲大戶都睇住你黎食 最多真係敢做long put
短炒講咩基本面 有消息有綽頭就有得炒
不過長遠一隻股票股價係幾多肯定走唔甩基本面表現
而家只不過係音樂椅游戲
上次一月 有冇人做long put amc/gme發達
願聞其詳
市場唔會永遠都係合理值
但總有一日會回歸合理值
當然你可以嘗試去跟大圍一齊去以一個高溢價試探佢最高既不合理價值係去到邊 但只會一步一驚心 火中取栗
你完全無得守 因為一跌落黎你只有走 大家都係玩緊音樂椅 最近一次先係半年前細價科技股到發生 全部閪冧一半
你守 守幾耐?升就有信念 跌個陣就人踩人
炒個陣係唔講理性 跌個陣都係
股票永遠只有低買高賣長遠先有得賺
高買然後更高賣 只係散戶呃自己落注既藉口
老實講 呢到大把老散連基礎股市知識都無就係到跟人講咩ss 大戶控市 呢d都痴撚線 完全係死左都唔知咩事
死因係咩都唔知 唯有賴又係大戶囉
所以有心係應該去tg谷討論

呢到都係笑下
仲有AMC 係八成散戶
靠佢地sh先抬到價

依家美股入場門檻低 加上資訊流通 又有wsb團結散戶
當日成班渣gme既傻散日日係到問人ss點解
點樣先可以贏 我仲記得當時勁多人話沽空率超過100%
係平唔到倉 市面無100%既股票佢地平倉 係犯法 點都贏
呢個cls既說法竟然係主流 即係有九成人都係戇鳩鳩咁撞埋黎 對股市認知有幾多心照啦
但音樂椅都可以維持好耐
依家不停推高股價引淡

到升到人人都唔敢買+沽空都唔想玩
成交低番果陣 就差唔多應該落番
散戶同大戶/大股東 所認知既財技係完全唔對等
連規矩都未知就想話打贏人
破條撚咩班傻閪幫佢推到咁高, 比我係班management, 真係缺水咪印夠10% 股票, 無fund 佬肯接, 咪話用mkt price 掟出街囉, 而家D 人炒到咁開心, 俾我係management 就即印要你班傻閪埋單10% 已經=成30億鎂, 想破產都難
傻散:下 乜原來可以印股票架 我以家先知
Gme 都十幾蚊升到坐穩280 , 社工可以慳啲
amc呢1,2日 (周四,五)爆硬
最少跌60%
睇下又有幾多連登仔喊苦
而家唔聽社工講啦
傻散會話:唔會印,佢咁姐係背叛散戶,背叛買佢股票既美國人,會即刻比人破壞我都唔明白點解會有咁既見解出現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞