AMC年內升近30倍 華爾街困惑不已 社工警告基本面完全無法支撐股價

156 回覆
114 Like 4 Dislike
1月時股價2蚊都未冇, 即係mkt cap 係而家1/30, 講緊10億巿值都冇, 果時吹話要破產, 現價佢敢印10%, 已經係當時3倍mkt cap, 乜債都還清仲可以有錢派花紅比mgt比我就拿拿臨襯有班閪托發股啦, 雖然啱啱先發俾件fund 佬俾人轉頭就沽曬大把buffer 去發
無買到睇住人地賺錢自己個倉仲妹妹下

唯有put佢老母臭閪琴晚入左10張 就唔信你仲有得升
戇鳩鳩你都,你先係對股市黑暗面冇認知
呢個說法已經由好多專業人士支持

r/superstonk 經常都請前基金經理、HFT專家、經濟學博士上去做你問我答(AMA)
大家都得出一個結論:nake short問題好嚴重
gme其實只係冰山一角 或者佢既價值係引導啲人同監管機構正視呢個問題

因為股價高度被操控,而家個股價係點根本唔重要(甚至amc好有可能係假ss比對家回血)
重點係華爾街幾時會引爆呢個炸彈
監管機構出既新rule可以點將個炸彈既影響力降到最低
AMC或成最後大贏家
不停發行新股
基金佬一發即賣
散戶不停接貨
AMC再發行
好搵過本行
一定有批對沖基金佬
同做空個班基金佬較緊量
想問下咩叫散戶咩叫大戶?
盤前跌味濃
連登仔話美國佬會起流浮山落華爾街放炸菜
出002就ss
得散戶個成交會唔會得呢個數呀
我fd係CFA holder都話用cfa 嘅內容完全解釋唔到GME AMC

今年令佢上咗人生寶貴一課
1隻股 同你全個港股既交易比
又話半導體之年
又吹2nn 3nn
120蚊都過唔到
又一堆傻散花式自殺
係呀 又話d單多到做唔哂 營收又多過Q1幾撚多 又全面投入生產iPhone13晶片 都係120都難
社工無錯喎 佢話老豆唔係女人之嘛
都冇人理佢老豆係咪女人
AMC社工數量少過GME
啱,散户係HODLer
係 咁易執幾十萬
人生有咩意義
都無乜大棍落
多散戶咁癲衝入去就吸引到班大戶谷起個價等人接
大戶賺夠音樂一停就個個輸到話要SH
睇路啦總之
Naked short合法 銀行會扣保證金 如果佢無保證金去做short 咁先係非法 當初班白痴係講 只要無人賣
得買盤 咁short左既大戶就唔夠貨去平倉 一直乾夾上去
但前提係買既人要遠遠超過賣既人 當日上到4-500時每日成交量過百億 但估價無大幅抽上 代表咩?
即係有人出撚緊貨囉 大家三唔識七 係底層買左貨個d
見到有肉食唔割你韭菜? 越多人就越難團結
有咁既成交量 沽空左既要平倉容乜撚易 睇佢平唔平咁解

無錯 以往大戶一直都係舞高弄低放假消息水散戶
但你都咪撚咁弱智會將佢睇成散戶vs大戶
以家得益既只係入場成本最低既散戶 大部份係wsb個班
人人都發達世界無窮人啦 原理根本同crypto一樣
你甘願做人下線無撚計架wo
半導體炒左十幾年ching訓醒未
講緊中美貿易戰之前 美國已經準備打半導體大戰
amc社工
按左層樓 開市即all in
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞