[正視聽]試當真新片引喻失義嘅理由

157 回覆
180 Like 276 Dislike
你睇撚住黎
好快Mirror返大陸 講我愛中國
連登又會有一大堆人護航
係嘅, 樓主講得真係啱
「賺藍錢入黃圈」

2020 最柒發明

搶光環都唔使咁
未去到陳奕迅咁公然支持種族滅絕
應該都有人自動波幫手解決呢啲公關危機
花姐連請pr嘅錢都可以慳返
試當真係分化撚
2019 呀

[長文]要壯大黃色經濟圈,我地要改變下思維 - 黃店要做藍絲生意,黃絲要入藍企打工,「去藍企搶錢養黃圈」
https://lih.kg/1766029
其實佢地想講達哥
香港嘅情況賺藍錢可以諒解
但唔撚係咁樣正當化

一日唔令呢個垃圾論述收皮
班傻西最憎嘅「分化」日日都會有
好明顥係講緊鬥黃
https://youtu.be/ZKl6vqdMwpY
唔會你諗太多啦
人地位已上
熱狗點會吖
咁大篇野 個意思咪就係分乜鬼黃藍
開心睇 有娛樂咪算
呢條片真係好垃圾
mirror話撚之你,錢已袋
你為何有呢個解讀呢 篇文講得好清楚

如果有乎合你同路人定義的明星,不妨多一點支持。

所以每個人都應該有一個黃藍定義去分辨邊D明星值得更多嘅支持

姜濤沒有講過自己黃,但網民用自己定義劃線。於是他可以黃可以藍,都會不夠黃與不夠藍。
黃藍從未有共同定義,世事也並非只得黑白。

冇表態嘅=中立
冇必要費神爭呦佢黃定藍
冇必要令所有人都認同自己對同路人嘅定義
試當真都要賺錢架
鬧黄者會出現喺政府政治醜聞post至講啦
個個都係豪哥 自認清高
鍾意屌啲視自己為自己人嘅人 嚟攞自尊 貪佢哋唔敢屌柒你 咁自己就“嬴晒”
根本佢哋骨子裏就係五毛
黃藍定義wfc

我就唔會再話自己係黃 只會話自己討厭藍
覺得佢指桑駡槐果個係你,
然後話佢引喻失義又係你,
事實人地只係講請食飯,
你睇到第二個意思係你自己既事,
唔可以塞字入去人地把口。
對咖琪同游學修嚟講 多唔多謝都好大件事㗎
現實係個社會仲有好多覺得小事嘅人
大唔大件事根本係每人心目中都唔同
但係覺得係小事嘅人 係咪都要趕走埋呢
無標準又何來定義 以mirror 為例
咁你話佢黃又得 藍又得
咁仲分黎做乜
連登仔一開始又話中立係政治冷感偽黃

下面呢段野 up左等於無up

姜濤沒有講過自己黃,但網民用自己定義劃線。
於是他可以黃可以藍,都會不夠黃與不夠藍。
黃藍從未有共同定義,世事也並非只得黑白

你套黑警落去一樣用得

黑警沒有講過自己壞,但網民用自己定義劃線。
於是他可以好可以壞,都會不夠好與不夠壞。
好壞從未有共同定義,世事也並非只得黑白

都話左標準人人唔一樣
你都唔會說服到所有人接受一套標準
所以呢個世界有灰色地帶

咁當然有D野係絕對
好似黑警咁殘害香港市民 一定係藍到黑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞