點解自殺個案咁少打空氣針自殺?

80 回覆
1 Like 13 Dislike
太少唔會死,要打大量同埋直接打入vein, 如果打左入肌肉無用

係咪是旦搵條青筋吉入去就得
以前聽人講燒炭死既人全身都會變粉紅色🤤一定好靚

喺未中一氧化碳毒之前已經窒息死
以前聽人講燒炭死既人全身都會變粉紅色🤤一定好靚

喺未中一氧化碳毒之前已經窒息死

都好🤔訓著左乜都唔知
太少唔會死,要打大量同埋直接打入vein, 如果打左入肌肉無用

要直去心藏嘅青筋

要直去心藏嘅青筋

ging
吊頸死辛唔辛苦嫁

要直去心藏嘅青筋

ging

打唔夠會淨係死隻手或者腳

要直去心藏嘅青筋

ging

打唔夠會淨係死隻手或者腳

到時死唔去被人捉入青山仲慘過死
吊頸死辛唔辛苦嫁

好辛苦 斷頸椎
我寧願聞氣

如果一個人想自殺但又窮又無車 聞唔到死氣喉 氦氣香港買到咩
吊頸死辛唔辛苦嫁

好辛苦 斷頸椎
我寧願聞氣

記得以前有個巴打係公廁聞氣死左
上左新聞 我都係果次先知
好似係最唔痛苦既方法黎

睇過 我覺得香港最大既德政就係廢除左自殺係刑事 死唔去仲要坐 慘過死
吊頸死辛唔辛苦嫁

好辛苦 斷頸椎
我寧願聞氣

一般吊頸都係窒息死
唔係高台絞刑都幾難斷頸椎
吊頸死辛唔辛苦嫁

好辛苦 斷頸椎
我寧願聞氣

一般吊頸都係窒息死

外國啪針行刑殺死囚啲成份係咩黎嫁
安眠藥燒炭最冇痛苦
吊頸死辛唔辛苦嫁

好辛苦 斷頸椎
我寧願聞氣

一般吊頸都係窒息死

吊頸好似腦缺氧死比較多
利申試過
吊頸死辛唔辛苦嫁

好辛苦 斷頸椎
我寧願聞氣

好似係最唔痛苦既方法黎

睇過 我覺得香港最大既德政就係廢除左自殺係刑事 死唔去仲要坐 慘過死

我覺得條命係自己既 有權決定生唔生存
老豆老母生之前有冇問過我想唔想出世
連死都控制唔到就真係太荒謬
窮撚家庭 返工就係為左賺錢俾老豆老母洗
俾人當做投資工具

吊頸死辛唔辛苦嫁

好辛苦 斷頸椎
我寧願聞氣

好似係最唔痛苦既方法黎

我覺得條命係自己既 有權決定生唔生存
老豆老母生之前有冇問過我想唔想出世
連死都控制唔到就真係太荒謬
窮撚家庭 返工就係為左賺錢俾老豆老母洗
俾人當做投資工具

每個人對生存目的既定義都唔同
覺得啲叫人唔好自殺果啲人好撚作狀 好撚假
我見以前新聞賣過,外國係咪好多自殺網站相約一齊死嫁?

另外有無讀緊law既巴打可以解讀下第三條既意思(1)A person who aids, abets, counsels or procures the suicide of another, or an attempt by another to commit suicide, shall be guilty of an offence triable upon indictment and shall be liable on conviction to imprisonment for 14 years. (Amended 50 of 1991 s. 4)
(2)If on the trial of an indictment for murder or manslaughter it is proved that the accused aided, abetted, counselled or procured the suicide of the person in question, the jury may find him guilty of the offence so proved.
(3)No proceedings shall be instituted for an offence under this section except with the consent of the Secretary for Justice. (Amended L.N. 362 of 1997)
安眠藥燒炭最冇痛苦

安眠藥見太多失敗個案 燒炭好似近呢幾年都少見 個撚個都揀跳樓 累街坊
點解唔上網睇完全自殺手冊
為什麼憑什麼我要對你們負責?
如果我對你們負責,那誰對我負責?
我連自己都顧及不來了,為什麼我還要理會你的感受?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞