【ViuTV】《ERROR自肥企画》(70) 無制限OT編集団x ERROR 回歸喇

1001 回覆
25 Like 1 Dislike
想做金田一九衫身上隻馬嬲
肥仔好好
如果有睇deegor响造星啲表演
棟督笑/喜劇但個結尾係感動嘅message

其實我好期望多啲呢類創作
因為純喜劇/純認真嘅野多到唔想睇
但而家自肥呢種真係好新鮮

用acg做例子就係銀魂
呢套野就係估你唔到 邊個估到一噸啤酒

當然唔同人有唔同意見,前面肥仔自肥我覺得浮誇咗反而冇咁好笑,Dee gor如果用梁潮偉果種憂鬱眼神做打手果類可能好啲,咁先可以同193的浮誇形成對比,呢part反而pk演得比較好睇,肥仔太正氣,前面做唔到兵feel,後面做肥霸比較好。

之後忍者流,我覺得做默劇可能仲好,前期dee gor其實唔錯,一出聲就差咁啲,之後就飛到193,村民果度長氣咗少少,雖然知係諗住十幾分鐘半製成品,但可以剪吸引啲,風景就係拍睇好靚。

ERROR雖然搞笑,但唔一定浮誇,希望做到周星馳果種用喜劇包裝悲劇的形式,咁樣先可以更進一步。上集荒島無疑係笑中有淚。

痴線暉暉係唔係有mon post?!
成日都見到人拎running man 黎講
其實running man中間有段時間真係唔好睇
如果唔係靠海外觀眾一早就可以收皮
Witcher
其實有幾集自肥都要大家細心咀嚼
好似香港error遊、海豚、bts 個集咁
雖然人總會有唔同感受
但無論身邊定連登呢到 都有堆人睇唔明話好悶
明明畫到出腸 但好多班觀眾剩係識接收
希望自肥可以俾到唔同諗法同衝擊俾香港人
綜藝除咗嘻嘻哈哈完 都有唔少可以思考嘅地方
由error遊睇住大家成長進步 成件事好熱血好感動
想問下有無人知12集pk 彈完之後 播果首歌叫咩名
而山崎侍就代表純真嘅心
無情咁俾現實催毀
成套野係error遊同製作自肥ma
你覺得有突然咁大變化係好正常
佢地就係有時鳩黎又好睇個下好野
佢地覺得拍咩好睇咪拍乜
今集依樣下集另一樣 唔需要限死一種形式既
打你咩 仲有怕羞emoji
我諗係心態問題
佢哋可能諗住好似其他綜藝節目咁
咁啱開到嚟睇就笑住咁睇下 唔會再特登深究啲咩
我都覺得噚晚嗰集係要一路有睇error
或者起碼有追自肥企劃先會明個意義係邊咁
大海男兒mike係主角咁睇都唔錯
Lm
美人早晨
芝麻早
主要係mike 導唔想不斷重覆error 遊

而error 你睇佢地自白都知佢哋亦唔甘心只做搞笑

保錡好堅持想做音樂野,所以佢話自己拍綜藝慢慢無左心機做
193 都呻拍綜藝搞笑辛苦,又迷惘於講一句串野可蓋過所有努力,患得患失,所以希望盡快有更多其他工作補上

Dee gor 本身就清晰想做拍戲

肥仔感覺上佢做乜太大所謂,佢team 人好佢就ok
你個名
POKI唱rap係正,ERROR首緊緊箍咒佢同Dee哥rap個段真係J撚死我,希望佢之後真係生生性性,知道呢行係靠Fans,同埋都係要照顧身邊朋友同隊友

利申已原諒POKI
同意

痴線野/好笑野 唔使成日做
睇個個都會悶
正如以前睇辣辣壽司會覺得好笑 但睇得多已經冇感覺

反而做多d唔同既野仲有新鮮感
覺得山崎侍代表初心,果兩個村民就黎生上身
美人有無睇到mike導好似全晚無訓
好想無制限同ERROR快D有下一次合作
唔知今晚會爆幾多個POST
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞