[開家先] Apple Pay香港次輪討論區

181 回覆
6 Like 0 Dislike
提款卡入到apple pay
有手機去atm攞錢應該都好快有

渣打 ATM
提款卡入到apple pay
有手機去atm攞錢應該都好快有

渣打 ATM

5分鐘都攞唔到錢不是夢
大新應該就快有
你試下加張大新卡就知

我都以為佢今輪會有
點知出左垃圾shamesung pay都未有
依加 Citibank 都開始換 pay wave 卡
睇嚟 Apple Pay 都不遠了
用得apple pay都會加信用卡

竟然加埋ATM卡, 但仲要入密碼
好反智

有咩關係?出哂手機pay更加唔需要換卡,手機都做到啦

好反智

總有人無信用卡

好反智

多個選擇姐
有人鐘意用現金多過用CREDIT

有咩關係?出哂手機pay更加唔需要換卡,手機都做到啦

都唔明點解遲遲都唔加感應式
啱啱tap and go@ London tube
非常順利
去日本用apple pay suica 真輕鬆,香港八仔真係

大陸apple pay搞緊
可能6月發佈會會講
八達通肯定唔會開比apple啦
去日本用apple pay suica 真輕鬆,香港八仔真係

大陸apple pay搞緊
可能6月發佈會會講
八達通肯定唔會開比apple啦

袋住張八達通好煩

年年賺錢年年加價真係唔愁冇人搭
八達通整咩都係圍繞自身利益,消費者方唔方便真係 wfc.. 而且仲有一堆香港人覺得八達通天下無敵,見過有同事埋怨外國公司唔 support 八達通。
八達通整咩都係圍繞自身利益,消費者方唔方便真係 wfc.. 而且仲有一堆香港人覺得八達通天下無敵,見過有同事埋怨外國公司唔 support 八達通。

獨市唔變真係都吹佢唔脹
你又唔可以唔搭
好想八達通都有得用Apple pay
垃圾八達通整到香港支那都不如
知唔知日本有無得用apple pay

點會無

點會無

香港信用卡都得

點會無

香港信用卡都得

就咁買野一定得
Suica 就要日版aw+加hk iPhone 已經得,可以用apple pay + 香港charge credit

可唔可以講多啲? 遲啲去大版
Suica好似係類似八達通咁可以撘車買嘢? 另外咩係日版aw
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞