[開家先] Apple Pay香港次輪討論區

181 回覆
6 Like 0 Dislike
SC atm card交昜失敗嘅
今日試咗三次都唔得 (711/starbucks/mcdonald)

都話要去收銀聯嘅地方

例如呢
小弟已經google咗但係搵唔到

Google 邊到有講 M 記收銀聯

就係7完先走去search
下間估大新

Andrid pay 都有應該佢都近

我覺得重點應該放係覆蓋率
依加基本上連鎖店先會收 Apple Pay
而且啲卡機仲好似行 56K 咁

七仔好慢

反而m 記就快
下間估大新

七仔好慢

反而m 記就快

全港都幾肯定係m 記連線最快

早幾日係機場一拍落去就thank you
連開係啲舊樓都咁快,可能係佢哋肯洗錢拉寬頻?

M 記卡機速度的確係世界第一

歐洲卡機基本上都可以無線 (類似 Apple Store 個啲)
可以即時插卡/Apple Pay 即時出單

暫時淨係見過一間係蘭桂芳嘅食肆有同類卡機
匯豐會唔會有
匯豐會唔會有

匯豐一定係見人地出曬無問題先最後出
下間估大新

七仔好慢

反而m 記就快

7仔睇地方,有啲行電話線上網咪慢啲
今日係apple store 用左
sc cup atm 卡 要passowrd,但唔洗簽名

但對於有信用卡既我,放ATM 卡 入apple pay 真係冇用

反而希望第時佢,可能用apple pay 無卡係 ATM 拎錢

但對於有信用卡既我,放ATM 卡 入apple pay 真係冇用

反而希望第時佢,可能用apple pay 無卡係 ATM 拎錢

係 iPhone 到入 PIN 定佢部卡機
同埋 Apple Store 收銀聯㗎咩

佢部機

緊係收啦, 咁撚多大陸客

佢部機

如果部機冇得襟密碼呢

佢部機

如果部機冇得襟密碼呢

信用卡機好似規定要有 keypad
頭先去一田超市試中銀 atm 嘅 apple pay, 個卡機有閃付 logo, 但根本就 detect 唔到, 最後用返 hsbc visa signature 嘅 apple pay 比錢。

係咪收銀㩒錯payment

頭先再試一田,今次成功左,而且真係要再打 password
頭先去一田超市試中銀 atm 嘅 apple pay, 個卡機有閃付 logo, 但根本就 detect 唔到, 最後用返 hsbc visa signature 嘅 apple pay 比錢。

一定要打
外國有d master/visa 個d 都要
匯豐會唔會有

匯豐一定係見人地出曬無問題先最後出

關咩事
上一round 匯豐恆生都係頭一水
仲幾落力宣傳
大新支援 android pay 三叔pay 都唔支援apple on9

一定要打
外國有d master/visa 個d 都要

都幾煩
有時唔記得要打密碼
企係度等
咁爽? 中信有? 當唔當非接觸式購物拎埋個5.55% rebate?

計 所以下下買嘢當九折
大新支援 android pay 三叔pay 都唔支援apple on9

應該唔想俾蘋果過水濕腳,但其實咁好影響銀行形象
大新應該就快有
你試下加張大新卡就知
大新應該就快有
你試下加張大新卡就知

你講會出 terms? 跟住 reject 唔俾加卡。 但都發生左超過一個月,但上星期我試就連 terms 都冇出就 reject。所以都唔知係咪真係會出。
提款卡入到apple pay
有手機去atm攞錢應該都好快有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞