[開家先] Apple Pay香港次輪討論區

181 回覆
6 Like 0 Dislike
中銀果張入applepay應該入咩num?(atm)

相機掃

我都想問,唔知係咪銀漆甩左,相機scan唔到
恆生張debit ahhhhhhh
中銀張銀行卡都有
恆生張visa debit都冇?

Enjoy spending card?
呢張野連apple pay都未有
唔好講張提款卡

就係中銀連提款卡都得嘅時候 佢話晒都係張visa debit 都未有
Citibank 肯出未

citi玩3叔pay唔玩apple
入到SC卡入唔到BOC卡

辣殺銀行,美資都唔用美國佬野

citi玩3叔pay唔玩apple

三叔pay真係好撚戇鳩,搵撚用
用到慣晒
中銀相機影唔到 試曬啲NUM都入唔到
boc入card num係 6217xx 59x x xxxxxxx 08
【果迷注意】中銀渣打提款卡用戶都可以用Apple Pay!

繼可以加信用卡入Apple Pay之後,中銀香港(2388)及渣打銀行香港均宣布,提款卡客戶已可使用Apple Pay服務,更可享相關服務優惠。

渣打銀聯網絡提款卡客戶由即日起至明年7月31日,憑Apple Pay付款即可享有1%現金回贈,最高上限為每月5000元。而不用另外登記。

而中銀方面,由即日起至7月31日,首5萬名透過中銀提款卡以Apple Pay進行一次消費交易的客戶,可享有30元現金回贈。此外,以同樣方式在7-Eleven單一消費滿30元或以上即減10元;惟優惠不適用於購買香煙、奶粉、網上遊戲產品及服務等。

中銀香港表示,客戶可以在香港及大陸接受銀聯「雲閃付」的終端機付款,或在接受Apple Pay的應用程式(app)和網頁中,體驗該流動支付服務。

中銀香港網絡金融中心副總經理王瀾指,中銀香港將與其合作夥伴繼續發展像Apple Pay的不同移動支付技術,為客戶提供快捷方便的電子支付服務。

唔怪得而家嗰d新提款卡有quickpass

姐係提款卡變左好似eps/debit card咁用?

每次apple pay就直接係儲蓄戶口扣數?

好似大陸咁
打要密碼?
恆生係咪身痕想打鑊勁
boc入card num係 6217xx 59x x xxxxxxx 08

咪即係6217 xx59 xxxx xxxx
大新又係on9 出android pay都唔出apple pay
而家我將d簽卡全部轉曬去DBS 大家都1%回贈 銀包都唔洗拎
而家渣打提款卡都有1%

Btw真心一問
渣打張銀聯提款卡係咪部部機都拍到?
我驚好似岩岩出apple pay咁我用AE卡買麥當勞唔支援AE
剛收到信銀國際 sms, 佢都 support Apple Pay 了
大新又係on9 出android pay都唔出apple pay
而家我將d簽卡全部轉曬去DBS 大家都1%回贈 銀包都唔洗拎
而家渣打提款卡都有1%

Btw真心一問
渣打張銀聯提款卡係咪部部機都拍到?
我驚好似岩岩出apple pay咁我用AE卡買麥當勞唔支援AE

我岩岩用SC用唔到明明户口有錢
匯豐將個token整合左去app
恆生幾時可以跟埋咁做,果個密碼token真係好煩,次次用都唔記得放左係邊

恆生個垃圾app係過唔到數去新既恆生戶口
你要登記新戶口就一定要用電腦

間間都唔得啦
頭先係元氣試咗中銀提款卡,拍完要入密碼,其實都唔係咁方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞