[開家先] Apple Pay香港次輪討論區

181 回覆
6 Like 0 Dislike
銀聯 Atm 用Apple Pay 就真係無咩用,如果可以拎錢就會好啲,可以櫃員機㩒錢就更好,咁EPS 同銀通就

銀聯本身已經少啲舖收
收嘅連線又特別慢仲要簽名

狗也不屌
銀聯 Atm 用Apple Pay 就真係無咩用,如果可以拎錢就會好啲,可以櫃員機㩒錢就更好,咁EPS 同銀通就

銀聯本身已經少啲舖收
收嘅連線又特別慢仲要簽名

狗也不屌

應該比你大陸用
【果迷注意】中銀渣打提款卡用戶都可以用Apple Pay!

繼可以加信用卡入Apple Pay之後,中銀香港(2388)及渣打銀行香港均宣布,提款卡客戶已可使用Apple Pay服務,更可享相關服務優惠。

渣打銀聯網絡提款卡客戶由即日起至明年7月31日,憑Apple Pay付款即可享有1%現金回贈,最高上限為每月5000元。而不用另外登記。

而中銀方面,由即日起至7月31日,首5萬名透過中銀提款卡以Apple Pay進行一次消費交易的客戶,可享有30元現金回贈。此外,以同樣方式在7-Eleven單一消費滿30元或以上即減10元;惟優惠不適用於購買香煙、奶粉、網上遊戲產品及服務等。

中銀香港表示,客戶可以在香港及大陸接受銀聯「雲閃付」的終端機付款,或在接受Apple Pay的應用程式(app)和網頁中,體驗該流動支付服務。

中銀香港網絡金融中心副總經理王瀾指,中銀香港將與其合作夥伴繼續發展像Apple Pay的不同移動支付技術,為客戶提供快捷方便的電子支付服務。

幾時到恆生

唔使諗。望下恆生上邊係邊個

繼可以加信用卡入Apple Pay之後,中銀香港(2388)及渣打銀行香港均宣布,提款卡客戶已可使用Apple Pay服務,更可享相關服務優惠。

渣打銀聯網絡提款卡客戶由即日起至明年7月31日,憑Apple Pay付款即可享有1%現金回贈,最高上限為每月5000元。而不用另外登記。

而中銀方面,由即日起至7月31日,首5萬名透過中銀提款卡以Apple Pay進行一次消費交易的客戶,可享有30元現金回贈。此外,以同樣方式在7-Eleven單一消費滿30元或以上即減10元;惟優惠不適用於購買香煙、奶粉、網上遊戲產品及服務等。

中銀香港表示,客戶可以在香港及大陸接受銀聯「雲閃付」的終端機付款,或在接受Apple Pay的應用程式(app)和網頁中,體驗該流動支付服務。

中銀香港網絡金融中心副總經理王瀾指,中銀香港將與其合作夥伴繼續發展像Apple Pay的不同移動支付技術,為客戶提供快捷方便的電子支付服務。

幾時到恆生

恒生連 touch id login 都未有

恆生真係垃圾過人

匯豐銀行系列
中銀提款卡7仔用Apple Pay到底要同佢點講

話Apple Pay試左又唔得
話銀聯試左又唔得
匯豐將個token整合左去app
恆生幾時可以跟埋咁做,果個密碼token真係好煩,次次用都唔記得放左係邊

被人炒左果班it 狗咪去hs 幫手整囉

話銀聯試左又唔得

部機有無銀聯quikpay logo 先?

話銀聯試左又唔得

無留意 不過之後我去埋M記試都唔得

話銀聯試左又唔得

無留意 不過之後我去埋M記試都唔得

M記都唔收銀聯緊係唔得

話銀聯試左又唔得

我同佢講apple pay銀聯 華潤7仔試過晒都冇問題
屌我張boc仲未入到啊
屌我張boc仲未入到啊

追post啦 有講點手動入card no
頭先去一田超市試中銀 atm 嘅 apple pay, 個卡機有閃付 logo, 但根本就 detect 唔到, 最後用返 hsbc visa signature 嘅 apple pay 比錢。
頭先去一田超市試中銀 atm 嘅 apple pay, 個卡機有閃付 logo, 但根本就 detect 唔到, 最後用返 hsbc visa signature 嘅 apple pay 比錢。

係咪收銀㩒錯payment

唔怪得而家嗰d新提款卡有quickpass

姐係提款卡變左好似eps/debit card咁用?

每次apple pay就直接係儲蓄戶口扣數?

突然間無幾十萬不是夢

唔怪得而家嗰d新提款卡有quickpass

姐係提款卡變左好似eps/debit card咁用?

每次apple pay就直接係儲蓄戶口扣數?

突然間無幾十萬不是夢

有撚幾十萬
恆生銀聯信用卡係咪入唔到?
SC atm card交昜失敗嘅
今日試咗三次都唔得 (711/starbucks/mcdonald)
今日試咗三次都唔得 (711/starbucks/mcdonald)

都話要去收銀聯嘅地方

都話要去收銀聯嘅地方

例如呢
小弟已經google咗但係搵唔到

都話要去收銀聯嘅地方

例如呢
小弟已經google咗但係搵唔到

Google 邊到有講 M 記收銀聯
下間估大新

Andrid pay 都有應該佢都近
正呀,啱啱先申請咗 渣打marvel 張卡

我都係

美國隊長

係咁二過一萬落去
下間估大新

Andrid pay 都有應該佢都近

我覺得重點應該放係覆蓋率
依加基本上連鎖店先會收 Apple Pay
而且啲卡機仲好似行 56K 咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞