以色列官方Twitter深夜發佈大量火箭表情符號 稱每個符號等如現實一枝襲擊火箭望世人感受

166 回覆
443 Like 6 Dislike
好撚煩 快手炸平中東算罷la
Amin al-Husseini
但撐巴狗撚識咩
兩邊都消失,美國接管土地!完美!
死憨九左膠記者,佢係中東一早比人炸撚死左
仲有命係網上尻up要大愛?
可以咁單純抽個畫面黎睇咩?
唔同嘅因會出現唔同嘅果
你淨係片面咁睇你玩曬啦
呢排喺連登真係開始見到 “香港人唔識政治先搞反送中搞到支那打壓香港”嘅論調,真係做乜鳩
條友抽空context扮討論
弱智
你老味 唔好撚將香港綁落去有哈馬斯主導巴勒斯坦啦 一陣人哋以為個個香港人都係孤狼
似ac 俾狗盜用多
Fb好多
佢哋會話巴啲火箭殺唔太多人
以色列唔同
又話因為迫遷同鎮壓事件令哈馬斯射三千支火箭
而個三千支箭用意係嚟試個sky dome
係美國同中共除佐試武器外,仲有實戰一d戰術。

中共借哈馬斯試“假如由共軍/正規軍執行如恐怖分子一樣的灰色戰術”,同時執行輿論戰,文宣戰。

美國就喺度試驗“假如敵人係好似哈馬斯咁玩冇底線果陣,戰術上應該點保護已方平民,同時精準打擊敵人武裝力量”。另一方面亦係輿論戰上點同左膠搶道德高地,點令主流民意慢慢傾向對自己有利的一方。

香港人關心到同幫助到西方世界的地方係文宣,輿論戰。點樣對抗disinformation,俾幅full picture。唔好剩係放大某一邊voice。中共輿論戰其中一個手法就係overrun,magnify 對自己有利的facts/acts,我哋已經見識過好多次呢樣嘢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞