以色列官方Twitter深夜發佈大量火箭表情符號 稱每個符號等如現實一枝襲擊火箭望世人感受

166 回覆
443 Like 6 Dislike
咁講巴勒斯坦人一開始都係遊行集會姐 點解要打壓
接去佢屋企住下
一巴摑撚醒呢啲柒頭
廢話,放得上Twitter就緊係公關PR啦,嗰問題係當你將以色列同香港比你啲邏輯錯誤就出晒嚟,兩件事既性質同嚴重性都唔同,一邊係恐怖份子攻擊城市然後政府決定空襲還擊,另一邊係示威者比自己政府打壓同攻擊最後決定升級行動。

你明唔明你自己嗰段比較背後既主被動方係唔一樣,我就當以色列仆街在先然後哈馬斯決定還拖,咁點解佢地係射向平民地區而唔係以軍?你真係想比較既話你就應該用以色列以往用軍警攻擊巴人示威者,而唔係今次呢單野。
無惡意但.....

不要再用這種假掰起手勢了!
一開頭和平示威,連搭黨鐵跳閘都會放低錢
冇防禦系統早就被哈馬斯滅國

痴撚線
其實你真係代表到好多連登仔,以色列係約旦河西岸設立咗好多settlement

可以睇下果籽嘅報導了解下基本嘅嘢https://youtu.be/K0AFILN2c50
你本身對香港示威者已經有立場!
連登唔會理,只係會內塔尼亞胡上身。
將成個加洲還返那墨西哥先講
一早睇咗,但巴勒斯坦絕對係垃圾地方,橫掂就算你扮撚晒左膠以色列都係打,點解唔支持滅撚咗呢個垃圾國家呢?
巴打我都明你想問咩嘅 大家冷靜d
人地都唔肯同你分
左膠只係拎道德光環既行為藝術者
關切到自身利益既咪又當睇唔到,我唔知我唔理
嗰啲帶風向將呢件事同香港比較嘅人都係想引導人去一個結論
就係香港抗爭者都唔係咩好人
警察都有苦衷
兩邊都有暴力

左膠唔配有自由
你係咪唔識歷史?
條弱智仔可能係五毛
諗起有位喺以色列嘅巴打話射火箭射到佢成日要落防空洞
戰爭都要講武力對等唔對等?

香港黑警就講得通姐 佢地唔係出黎打仗 而係服務市民
大佬呀你而家打緊仗 唔通你會bin翻1/2戰C話戰勝國武力唔對等打贏左仗?

CLS 就算唔明當中既歷史背景 好應該都要搞清楚個邏輯關系 打仗要講武力對等我真係未聽過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞