以色列官方Twitter深夜發佈大量火箭表情符號 稱每個符號等如現實一枝襲擊火箭望世人感受

166 回覆
443 Like 6 Dislike
你d 意見咁戇鳩
真心認為你唔係五毛
不過建議你浦少d 連登仲好
佢地火力唔係唔對等, 係防守能力唔對等

幾千個火箭炮絕對夠殺幾萬甚至幾十萬人

問題係以人政府無打算用自己國民鮮血去幫自己贏國際線. 如果佢唔用iron dome, 佢死返一萬人, 佢可以核平巴人政府都得
其實無乜分別
都係由2個群體,1個係擁抱普世價值,另1個擁抱極權/原教旨主義,嘅文化及武力上嘅衝突。然後各自係網上公關解釋武力必要性。
武力上香港人好似巴人
價值觀上香港人好似以色列人

當然巴人人權係另一樣嘢
耶路撒冷歷史又係另一樣嘢
D中東佬打黎打去 關我撚事
但如果計立場:
以色列親美巴狗親共
TRUMP支持以色列
猶太人對世界科技既貢獻(20%諾貝爾獎得主有猶太血統)
巴狗支持國安法
巴狗係地球毒瘤伊斯蘭教

唔撚洗諗 點都係支持以色列
如果巴勒斯坦人肯退一步淨係要加沙同西岸區,會唔會支持佢地獨立/立國?

唔明點解連登仔喺以巴衝突又有立場,到底有冇清楚件事?定美國撐乜就撐?
http://news.now.com/home/international/player?newsId=435257&refer=Share
連登仔點睇呢條片講嘅野以色列奸狗總理利用國內矛盾轉移視線 成為最大贏家 兩邊平民就受苦
實力唔對等就唔岩 咁我同時單挑全世界你係咪企定定比我打?
啲撚樣隔岸觀火仲講風涼話
以色列冇事唔係佢好運佢仁慈
而係純粹佢有實力
你啲邏輯問題都幾嚴重下,一邊係真槍實彈既恐怖份子,另一邊係手無寸鐵既示威者,邊度有可比性? 同埋如果啲火箭炮冇比以色列攔截落嚟以色列死亡一數一定多過巴勒斯坦,咁樣喺你眼中係咪就公平?
你咩都唔識點比較? 根本就亂黎🤣
同人話你係五毛一樣亂黎🤣
唔知英文可以點講
btw左膠仆街死
只係大家越黎越唔接受相對主義,唔係樣樣野都可以無底線咁比較,唔係話隨便可以話你老母同西同個屎坑比重臭啲。 將兩樣野一齊比較時應該有道德底線。
原po:
https://twitter.com/israel/status/1394321792844640269?s=21

不得不講,以色列人同巴勒斯坦人啲文宣圖都幾簡潔同有力

Eg

之前香港啲文宣圖都幾好,但有時可能好多野想講,變到千字文咁
唯一唔同係黑暴好明顯犯法,而以巴各自有正義
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞