好心ViuTV 咪撚再幫條神棍七仙羽上位,害撚死啲龜

224 回覆
545 Like 53 Dislike
唔識就一開始唔好9up啦
柒咗又喺度兜

一定要上熱門
第一段你唔好講啲理論野啦 如果佢地做得咁好咁標準邊個會屌

第二段你真係唔好拗啦 咩叫破壞生態 咪即係影響左佢原本既生物圈,你都可以講到係觀點與角度問題,一開始都覺得你只係on99 唔識就問,睇完呢個reply你簡直就係柒頭
啲人仲要話係功德無量
連登suppose係大學生,都會有呢啲蠢人
冇人唔俾你屌 重點係屌嘅原因
咁你反對放生係因為 影響生態多過人類發展
定係放生唔符合社會規範?
?兜左d乜
無講過佢咁放生係啱
觀眾鐘意睇佢鳩下鳩下所以viu 咪請囉
我反對咪果三個原因囉
我知你想講乜
我問埋你:點解你要反政府?因為佢做得唔好?咁個政府做得好,你咪唔好反囉
咁但個問題係,個政府而家係好定唔好呀?做咩要假設佢好?
咁都套到呢樣 好野
你反放生因為破壞生態
但係自己就享受緊 係其他方面都有破壞生態嘅野到
有冇覺得自己有d偽善?
我反對嘅係用 破壞生態做論據
其他野都破壞生態,你咪反埋其他野,點解會變左唔反既理由?
你講野咁支那嘅,「美國夠冇人權啦,點解你要話我地冇人權?」
點解會撈得埋? 兩樣野嚟啵
只係覺得你拎破壞生態嚟講係偽善姐
如果美國係做緊 反人權嘅野 而去話人地唔推崇人權 同樣都係偽善
有咩偽善?我老憑要理曬成個世界所有既野先有資格講野?
咁你都唔鬧得支那冇人權喎 你要列舉曬世界上所有冇人權既野出來先可以批評人?
而家我中意理既就係放生呢樣野,其他野關我撚事
九唔搭八
都廢鳩事理你呢D on9仔, 為拗而拗, 自己睇下自己講既野幾多負皮先啦
上面都有巴打叫你柒左就深潛啦仲撐
https://youtu.be/b8iEaWzkpFY

佢依條片先戇鳩
你覺得唔係咪唔係

我要鬧支那冇人權 只要我本身唔係反人權 同唔係享受緊反人權嘅結果就可以了 有咩需要拎其他國家嚟比較先
我唔係講緊 你冇屌其他破壞生態嘅行為 例如過渡獵殺動物 就唔屌得放生
而且講緊人根本就係不停破壞緊生態去生活
然後拎破壞生態去反一樣野
你反佢放生 可以話佢呃錢 因為根本冇功德呢樣野
大把理由
自己spin 遠d就話我為抝而拗
你開心就可以了
你平時食嘅用嘅甚至住嘅,都係中國製造,你咁樣叫做冇享受返人權帶嚟嘅利益?你飲杯咖啡,都係啲農夫低價賣返出嚟,剝奪勞力
你要講呢啲理論嘅嘢,,根本就大把嘢可以講,甚至你每生活1秒,都係享受緊人哋嘅成果,係剝奪緊人哋
好似新彊棉咁 我知道果陣咪唔揀果d
我唔會邊買 邊屌人 剝奪人權 強制新彊人 入集中營採棉花
如果有 我都係偽善 代表我屌嘅論據唔solid
變做係主觀原因去屌
當然果件事仍然可以係錯誤
只不過你個判斷 難d說服人囉
理論野有大把
唔代表要/可以掉埋一邊
你用部iphone都係富士康逼人低價OT整架喎
你用部電腦D 晶片都係支那偷人地既技術/用人地既技術自己提供廉價勞工

你拎D你唔做既野出來講有咩用
要拎D你做緊既野呀嘛

我又唔係強迫人低價ot果個 點解我唔可以鬧
你要spin 幾多樣野嚟講
先聚焦完一樣 再一樣好嘛
壹傳媒採訪柒師傅,佢啲反應西到爆
唔係佢fans,不過覺得佢句句派膠好搞笑,完全唔信法科嘢但唔介意睇膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞