好心ViuTV 咪撚再幫條神棍七仙羽上位,害撚死啲龜

224 回覆
545 Like 53 Dislike
講得唔好,係愛支臭閪先啱。
btw好多大馬人廢中老都係支持中國

好多人諗住買啲魚嚟放生
殊不知啲魚根本唔係海魚放生變放死
再者突然要條魚適應一個完全唔同嘅環境,亦都係放死
好心啲人放生之前真係諗清諗楚
想做善事積福有好多方法
無啦啦翻炒 仲唔係想帶風向?
你自己喺Facebook睇吓,真係有傻西真係信,仲俾成千蚊費用
間接性幫佢增加知名度,幫人上位賺錢
玩膠唔是咁的
我走塑的
賺信徒錢賺到fat fat啦
7頭大6閪
你認真?佢有認錯?
我無留意開呢條撚樣, 淨係之前恐怖在線聽過佢上去講野, 覺得係神婆, 但都冇乜野, 果個節目本身就好多神婆

但早排(1 2個月左右), 見到facebook彈左個post出來, 講既野我以為係曲, 佢連果D係咩魚都唔知就買曬拎去放生
屌佢老母下面仲成班人support佢, 再過多幾日又彈update, 條撚樣仲死都唔認錯
之前都有班放巴西龜落海啦啲廢老冇常識
無食過龜苓膏
神棍都算,仲要咁仆街係咁散播放生思維,同啲傻西教徒一齊去放生
神棍都算,仲要咁仆街係咁散播放生思維,同啲傻西教徒一齊去放生
第一, 破壞生態平衡, 你要肯定你放果個物種係真係果度既原生品種先得
第二, 同第一差唔多, 你放既物種起碼要適合佢生存, 如果唔係真係虐畜
第三, 浪費地球資源, 本身捉魚上來已經要用左能源, 捉上來你又俾錢放返落去, 姐係個work done 係0, 但係中間用左兩次資源, 仲要冇任何人有實質得著, 淨係班神棍心安理得
無野啦,原來係放生

btw放生烏龜落水塘,影響生態,累鳩烏龜,仲衰過食龜苓膏
第3點嚟計 所有習俗例如拜神 裝香都係咁
第一二點 就有灰色地帶 虐畜個定義其實模糊

希望viutv monpo製作組睇到
放生動物真係好心做壞事
如果班嬸嬸想行善可以考慮包養我
兩件都係神棍,但係神棍之餘仲要散播放生思維,同啲冇常識嘅廢中老信徒亂咁放生咁仆街,衰過神棍
幾好搵
其實完全唔明佢點解會突然間出嚟目前做藝人,究竟佢係乜水
想博上位增加啲傻西信徒呃佢哋啲錢囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞