港鐵查票員針對年輕情侶站內爆粗  發惡兼票控「一定搞到你哋」

565 回覆
1206 Like 29 Dislike
(d) 不得騷擾任何人,或故意對他人的舒適及方便造成干擾;或
(e) 不得在未獲港鐵公司書面同意並受依照港鐵公司所施加的條款及條件規限的情況下,使用任何錄音或錄影或拍攝器材以進行訪問或拍錄或製作影片或錄像。
(2) 任何人違犯本條,即有責任向港鐵公司支付對港鐵公司財物造成的損害或對港鐵公司人員造成的人身傷害的賠償金額,或對任何其他人所蒙受的損害或傷害的賠償金額,而不損害因違反本條而招致的任何處罰。

首先,佢要證明你有拍片
前列腺好黃
爆唔爆關佢地撚事?
黨鐵狗屌你老母
咪撚傻鳩啦
有對家資源都唔用
但問題嚟喇
自己唔錄影/錄音
職員又唔開cam錄影
咁咪由得職員屈乘客
Blame the victim?
捉我啦查飛狗,跑快啲啦有5百蚊㗎
屌埋你全家
坐鐵抵死啦
唔坐咪無事囉
因為香港d黑警實幫查飛狗
屌撚到你全家落地獄
樂哥收撚咗皮上唔返前線
移民?
呢班垃圾有咩技能?
都係留喺香港做黨鐵搵人出氣算啦
你隻支那五毛賤過狗
呢D肥閪下賤查飛狗,死全家啦,仆街
党鉄未成功過
党铁附例俾咗呢班人無上權力, 惡撚過華秀隻狗
(1) 任何人於鐵路處所之上,不論何時─
(a) 不得使用任何威脅性、粗穢、淫褻或使人反感的言語,或鬧事、行為不檢、行為不雅或作出使人反感的行為;
(b) 不得髹上、書寫、繪畫或貼上任何文字、圖像或字樣於鐵路處所的任何部分,包括任何列車或裝置、家具、裝飾或設備,或任何公布、告示、一覽表、時間表、宣傳品、標誌、數字或字母,亦不得故意弄污或弄髒或破損、切割、抓刮、撕扯、噴潑、毀損或損壞鐵路處所的任何部分,包括任何列車或裝置、家具、裝飾或設備,或任何公布、告示、一覽表、時間表、宣傳品、標誌、數字或字母,亦不得移走或拆去此等物品或物件;
(c) 不得損壞鐵路處所上任何財物;
(d) 不得騷擾任何人,或故意對他人的舒適及方便造成干擾;或
(e) 不得在未獲港鐵公司書面同意並受依照港鐵公司所施加的條款及條件規限的情況下,使用任何錄音或錄影或拍攝器材以進行訪問或拍錄或製作影片或錄像。
(2) 任何人違犯本條,即有責任向港鐵公司支付對港鐵公司財物造成的損害或對港鐵公司人員造成的人身傷害的賠償金額,或對任何其他人所蒙受的損害或傷害的賠償金額,而不損害因違反本條而招致的任何處罰。

點解可以咁嚴
坐港鐵都係victim
幾個月前出返黎啦
有人唔做做狗唔洗俾人屌老母呀?
屌你老母呀查飛狗
做狗做到自我感覺咁良好真係可憐
搵到個00後啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞