港鐵查票員針對年輕情侶站內爆粗  發惡兼票控「一定搞到你哋」

565 回覆
1206 Like 29 Dislike
做暴徒
問路好似唔犯港鐵法
企埋去望住佢笑尻佢單打佢好似唔犯港鐵法
問下佢美國跪頸要坐監好似唔犯港鐵法
佢會唔會係問小黃人有冇爆粗
屌埋你老母都得 屌你老母
算啦,d小黃人被害到癲撚左
條仔咁柒嘅
你有你查 我有我屌 關你閪事咩
果然係黨鐵
兩條水食住上快速上樓財自仲同你班傻閪玩咩
Ching 辛苦晒
查飛不識 #YK TANG 縱稱長者也枉然

黨鐵暴力查飛狗鄧玉琼
鄧玉琼(YK TANG、TANG YUK KING, Initial: YK, TT, WT, King)
Staff no. : 368644, 授權證:31472。
黨鐵查飛元老,見證香港鐵路界發展:由九鐵地鐵合併成港鐵再淪落為黨鐵。
九廣鐵路公司時期經常於東鐵沿線與水貨客起爭執。
兩鐵合併後轉為地鐵市區線便裝查票員,及後再返回東鐵做頭等查票員。
2019年公司精簡部門後又返回車站企閘口,常見於東鐵及馬鐵,間中會出市區地鐵客串,甚至過海或入大西北查西鐵,足跡遍全港,現為顧客服務及收益督導員。
此人為人鳩屎,查飛時經常與乘客起爭執,動輒報警。
令車站同事於本身已極繁忙之站務上需要處理佢啲蘇州屎,嚴重加重車站工作量。
令同事要於mtr secrets開post屌鳩佢,搞到車站雞犬不寧。
因此,已有數次被不同車站站長出手趕走,提早離場返回總壇。
此人查飛手法凶狠且攻擊及老屈乘客:2020年
601牛頭角被指推乘客落樓梯
811尖沙咀站懷疑打人
1029尖東站老屈成人票乘客用特惠飛
又多次於不同車站假好心幫八達通有問題乘客拍卡入閘,
隨即票控無有效車票入閘,為求開單不擇手段,道德淪亡。
無論職員定乘客,見到佢猶如撞見瘟神。
此人可謂犯眾憎,見佢前面憎佢後面。

大家繼續投訴有問題查票員,見到都火
係咪要有白卡先請?
黨鐵真係大愛
所以可以食藍店用盡對家資源
屌你老母
咪篤穿人地ga幻想
聽朋友講有個類似嘅,不過淨係14個月糧,雙糧加花紅,又有醫療都屌打ACO
佢賣service,只要唔犯歧視可以任set rule

餐廳都可以set d咁嚴既rule, 15分鐘食,唔俾玩手機,最低消費100....

不過餐廳你仲可以食第二間,黨鐵就壟斷
呢個數據係指咩
其實係法律同公營公司嚟
唔識唔好亂噏亂比喻
閱讀理解都唔識唔好學人上網啦屌你老母
冇架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞