剛剛分手的你,入黎傾下,大家互相扶持好嗎?(194)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
我都feel到啊,我內心感覺佢既愛慢慢消失緊。所以真係要時間俾大家諗清楚應唔應該行落去。我真係唔捨得段感情.....

之前仲話除左愛情仲有好多野可以追求。
又話咩女朋友係咪都要兩手準備。
復活節假期之後又問之後係咪唔見啦?
放假又唔想同我出街。

慢慢唔愛果個喺感情上儘佔上風,深愛果個委屈求全處於下風......
同埋佢對我講過我係個好老婆人選
所以佢於心有愧。真心唔知個男人想點
大家唔識溝通囉。你哋幾歲?
係,我feel到佢唔想付出,所以我做主動斬果個。
但我個心真係好痛好痛。痛到唔想食飯,日日飲酒個種。
好辛苦
同女朋友分左手接近一個月,每日都起到流淚
我同佢一齊左一年半多d,同居左一年多d
由中學識起,大專大學有d曖昧,到社運大家擔心對方,發覺大家都愛對方,然後開始拖手,開始一齊

佢係一個絕好既女仔,我好似搵唔到佢缺點咁,對比起佢我就好唔完美
慢慢佢對我由好愛好愛到失望越黎越多,起我唔知唔察覺既時候已經去到想分手既局面。但我依然唔知,太缺乏危機感,起上個月尾佢偷偷地執走曬佢起我屋企既所有野,然後講分手

我真係崩潰左,佢對感情好認真,唔會輕易講分手既人

我挽留,我反省,我問佢姐妹我仲有咩可以做,但佢都已經冇感覺了
慢慢,佢退出左我屋企人既wts gp,拎走左我同佢一齊為未來儲既一半銀行錢,慢慢淡出我同佢有過既痕跡

我知道自己有咩缺點,而家先知真係好遲,唔肯同佢認真諗將來生小朋友既事,畢業一年都未有穩定工作,冇安全感,唔體貼,好多好多,有時真係歌詞咁,懷疑到自尊粉碎。

為左佢我可以徹底改變自己,努力考好消防,變得更有耐性,更識照顧人,更獨立同成熟。但每日既壓力真係好大,真係好大。原先會預自己考消防可以衰兩次左右,但而家我連一次都唔想衰,好怕衰左又要曬時間,曬左既呢段時間好怕我已經冇機會再追返佢,所以我更努力去訓練準備,但壓力就越黎越大,加上失戀既痛同埋節食戒口長期低熱量低情緒,真係好攰。我好愛佢,好想改變,快d俾佢知我可以做到一個完全唔同既好男人。真係好攰,分唔到心攰定身體攰。想食抗抑鬱藥,但又怕影響工作同訓練。想食d開心d既野,又怕體重控制做得差。

好想捱過呢段時間,好辛苦,好痛苦。同居咁耐,你走左,得我一個面對吉屋,但到處都係你既影子。回憶越甜越傷我,你返自己屋企繼續過你既生活,充實,開心;我一個人,夜晚訓起冇你既床,每日都係地獄。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞