剛剛分手的你,入黎傾下,大家互相扶持好嗎?(194)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
早幾日long d 分左,
真係好無力 突然間好似少左個依歸咁。
long d係一個問題,加上我無成日體諒佢。搞到佢壓力好大,本身佢已經好忙,分開後佢想專注係自己既事業想繼續追夢。

其實諗深一層我同佢哩個情況要繼續long d 真係好難維持,一黎我事業未穩定,無辦法令佢感覺到安心。二黎佢係歌唱事業,年齡真係重要,疫情整到所有計劃都delay曬。

大家有個共識咁,各自為自己現在可以努力既方向再努力。緣分未盡既話話唔埋大家仲有機呢

挽留我梗係有試過啦,但都尊重佢既決定。
繼續做好自己
你識咁諗真係好叻 好成熟
520同個大男人性格嘅男仔分手 精神爽利
佢話我唔夠成熟,分左手我先識諗番咋
拖拖拉拉左一個月,放完復活節假期佢都係咁冷淡星期日唔陪我,兩個禮拜先見一次面。一見面都話返工好攰,面對我既傾訴又話頂唔順我負能量爆棚。連續咁嘈交,好似連感情都嘈到所剩無幾。我都只係想要啲安全感要我愛既人陪下我啫,但佢又話我太玻璃心,唔應該成日諗住佢。話我既感情俾左好大壓力佢。

上個禮拜同佢用電話講分手。之後個幾日我又挽回。我出盡奶力諗住去佢屋企樓下見佢。點知佢一個電話打黎話唔想落街。我喺電話問佢佢仲係咪我愛人,佢又話暫時仲算係。仲叫我快啲返屋企。之後我收左線,我將自己遊盪既地點擺左上ig story佢睇到之後,夜晚十一點幾打黎問我去左邊點解咁耐仲唔返去。傾左一陣又收線。

好啦我俾左幾日限期佢同我冷靜下,大家個兩日都冇再搵過對方。我用左一個禮拜慢慢接受左佢唔愛我既事實,亦都放棄左搵佢。琴日佢突然間出現搵我食飯 話今日520。之後拖起我隻手同我一齊行街食飯。夜晚又突然間搵返我,話佢要去邊度返工。之後又約左一齊食飯。又拖住食飯行街。

到左今日又去返大家冇搵大家既狀態。呢個禮拜連早晨早抖都冇埋,感覺自己好似係攝時間既工具咁。

我一覺得自己失緊戀佢就會出現,然後佢就會話忙,好忙個種。我問佢咁你都會食飯飲水去廁所掛。佢又話忙。咁其實呢個人係咪真係忙到連偷少少時間既能力都冇呢?同我回覆message 好似要用好多時間心機咁。明明都已經愈覆愈hea,但佢仲係話佢好忙。好多時都只係覆一兩粒字既時候,我係咪應該乾脆啲咁放棄啦?
我都係long d 分
早幾日仲好開心,有講有笑

突然有啲野trigger到佢,佢就好絕情咁講分手
一直以黎其實佢都想分開,只係有野trigger左佢
我地既問題係
我事業係香港好穩定
而佢似乎就唔想返香港
好老套果D
因誤會而結合
因了解而分開
我果日都係,其實自己都知果晚咁講係唔岩
但都係發左過去
覺得之前佢講咁多次我都係無改到 就心淡
之後就分左手
即係嘈交?

我連嘈咬都無
突然就話要分開
佢話唔想哂時間,覺得冇將來
時間唔關事
最緊要係放左幾多心
無乜點嘈
我成日無體諒到佢
慢慢積累落黎就會佢就對我死心
女人一死心就好難挽留啦
大家要好好對你地既另一半啊
我仲會諗下點挽留
但一諗起佢話唔返香港就唔知點拆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞