[MIDZY] ITZY討論區(24) 慶祝마.피.아.In the morning再拎一位!大家都要支持Eng ver

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
wannabe 同 dalla dalla最好
唱跳rap都有
我老婆笑得好甜
彩領都中意疾步PART,彩教授果然係我本命
講到尾都係JYP問題
呢兩首冇佢份嘅音源口碑都好啲

同埋明明賣點係performance
唔明點解最近兩次都冇dance break
樓豬搞到你都痴埋線
vocal為主嘅歌咪MIDZY
因為成首都dance break緊
我覺得彩領作為主舞,可以安排佢dance break一下啦!
距離下次comeback 其實有個空檔,係咪可以考慮一下攻日?整返隻日專,跳隻勁舞,儲吓日本Midzy,擴大fans base! 日本中學好多舞蹈社,好鍾意揀idol dance跳㗎!
禮志同彩領識日文,留真list咗係識基本日語!
希望Yuna快啲畢業,然後攻日!

佢地識日文
都係唔好搞咁多嘢住
保返住韓國先
Mafia俾韓仔插到咁都爬返上嚟算執到啦
Yuna今年畢某㗎啦
但企返穩本土先啦
趁而家gidle izone收頭 要企返穩前列

Twice Niziu仲攻緊日 貿貿然加ITZY又會分薄市場
我估下次cb都係攻美星期五出歌
開咗個頭點會唔繼續
係希望揀首好歌做主打
mafia評價咁差都入到頭十真係好好彩
twice niziu 同 itzy完全唔同風格應該唔會有衝突嘅
但係啱啱攻美轉去攻日好似好怪
原來不經不覺ITZY個YouTube channel 已經過咗5 million subscribers (5.05 million). Compared with 師姐10.6 million,算快嘞!

喺各項SNS中,ITZY都領先四代團!
https://zh.m.wikipedia.org/wiki/黃禮志

https://zh.m.wikipedia.org/wiki/李彩領

入面有講語言!都唔奇,佢哋同期都好多日本練習生,而且JYPE有語言課,要過關先可以出道。
風格係唔同 不過始終貼住JYP個名 點都會有啲影響嘅。。。
不過爸爸見今次咁成功 肯定繼續攻美
睇公海話
有員工中武肺
聽日cancel音銀
我都覺得JYP唔會放棄
不過ITZY真係冇咁嘅本錢玩
今次comeback唔算失敗都係靠本土音源上返去
入到BB200對ITZY發展其實冇咩大幫助
kpop喺歐美都係小眾嘢
會留意嘅最終都係睇返韓國音源打飛機
求下JYPE比首好歌出嚟
明明本身係三大已經好大優勢
jyp應該有曬計劃點攻美
唔認為會攻一次跟住就完
係希望jyp出歌唔好淨係為咗迎合歐美口味 都要顧及番本土
始終大眾嘅耐性有限
下次首歌評價又係差嘅驚會冇曬路人聽眾
sm yg今年都會出女團 有競爭㗎啦
韓國人認真戴口罩啦
屌少1日sorry not sorry睇
不過攻美其實係咪對香港MIDZY有D著數
多D content係英文 對我地係有D利
不過當然要就佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞