煙條隻11400咩事咁熱?

130 回覆
6 Like 0 Dislike
因為真係差好少,最大分別係俾少把扇俾你自己決定上140定120扇。

11代b板 買塊正常少少都800-1000蚊
買粒11400又冇得超
想turbo上去又要買座塔
但有軟件玩 (都係加電格硬黎)
買11600k又on99咁成2千2蚊
2300加多少少已經買到10代i7kf
10代u又唔撚支援gen4 3.0
而家美森入粒10850k 3千 幾底屌
但都係個句 冇份玩新野(amd一早有既野)

睇黎睇去都買唔落手
5600x香港賣25xx
原先香港11700都係差唔多價
仆街間間都炒到28002900
amd又唔生性 冇貨派
領先少少學人加價
屌 卡又冇得買
都係等12代出埋穩陣
11代intel性能係勁
不過係用低能效比換番黎

繼續用番10代算數

i9 10核倒退返落8核
當sub-zero 無到
耗電200W嘅散熱設備真係攞黎搞
sub-zero 過250w就冇用
只夠i9小超
係喎 咁你EATX裝唔裝到420冷排?
裝到
Ek果款呢
好似勁過x73
日日60度好熱呀
上自組水
MO-RA3
買個私家車水箱都係幾百蚊
仲大啲厚啲
佢錢多
我都係咁諗
10850k 好抵屌, 都係貴6百左右會多5600X 4核心同IGP
都有少少學好似你咁玩
其實都要多謝5800X, 5900X 上下夾死咗10900K, Intel 先要改名賤名佢

你用落覺得點?散熱係咪堅難搞?
我就揀咗5600X 同第一次用AMD, 細微既體驗係佢POST 時間係慢啲
amd yes
大食但有出力咪得囉
家陣煙記食電又唔係快
nvda gpu 用冇咁好既三星製程 其實都唔算大咬
只係VRAM大咬

本身想買5600x但2500$
諗諗下就想上5800x(3500$左右戰未來)
再諗諗下都係下一代算

最後我都係用住粒6700 k先4c8t
反正呢排都冇game玩
我就SNB 直上5600X
多得Intel 咁多年都冇乜進步所以粒PC古董CPU 好見得人

日常性能方面最大分別係Chrome 睇YouTube enter full screen mode 要等既時間短咗, 可能2秒變0.8秒咁

另外PCIE 4.0 M.2 980 Pro SSD 竟然日常同舊機既SATA 3.0 SSD 差唔多

5800X C/P 值冇5600X 咁高, 雖然後者都唔平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞