煙條隻11400咩事咁熱?

130 回覆
6 Like 0 Dislike
用TVB個電壓+LLC落返去, RESPONSE TIME再好D
引戰L ?

TDP 一向自從有咗turbo 之後都係2大奸商嘅呃人手段。 AMD係一向stock cooler 只包 base ,intel 係 11代加入散熱騙案。

不過 PL 嘅 setting 就 beyond 散熱騙案, 已經係功率騙案。
咩cooler
x73+a12x25 x3
咁捨得洗錢嘅
有兩把a12x25係拆u12a
所以只係額外買多1把a12x25
x73原裝風扇太嘈 冇計
百零WATT用AIO壓都八九十度, 就真係散熱騙案啦

除咗識幫AMD含撚之外仲識D乜
由第一代RYZEN開始乜都賴人地, 鑊鑊都係最終贏家

第五代U貴到仆街都賴得
intel幫傻仔超頻, 抵比人話
arctic p12 $77
U12A 都好貴 除非砌ITX 否則一定唔會揀
我一向都話10代 intel 大勝喎
求包養
雖然我用緊EATX箱
但U12A好正 細細粒
之前用d15太大隻 安裝唔方便
其實 NZXT 有咩好可唔可以介紹下

我見 Tom's 入面佢得 120 上到榜
題外話
最近留意開 原來D15同D15S差1-3度
另外 D15 係90-120W唔一定夠一般細cooler打
但係230打後會贏番
最強冷排
logo可以轉向
點裝都唔怕
D15S加多把風扇係咪=D15?
其實應該係調返轉
D15-1=D15S D15出先的
不過少一隻風扇又唔太影響性能 唔錯
係個散熱器升高咗少少, 俾多啲 headroom 啲 ram。

不過升高咗少少,傳熱距離又遠咗少少
有人測試過 D15同D15S 加多一隻風扇
性能是一模一樣的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞