HSBC red 卡 4% RC 或中伏分享 (14) 「伸手黨俾人屌老母」

1001 回覆
22 Like 7 Dislike
想問下大家申請等左幾多個工作天先批/收到張卡?
Thanks
me 6/7申請 , 15/7 批
Red card 迎新$8000 用apply pay比錢既計唔計?
我8號申請,到而家都未批
支付
付款 / 俾錢 / 找數
其實差唔遠,自己計吓咪知囉
以前落分行點都會有一兩個staff r你申請red
網上申請唔到 落分行試下
有冇人用過hoolah
見佢最後係連credit card俾錢。唔知咁樣計唔計網購有4%

我22號申請23批左
27已經有新卡
咁撚快
https://www.newmobilelife.com/2021/07/28/payme-hsbc-credit-card-limit-3000/

HSBC 信用卡下個月增值payme上限3000同有0.4%RC(即12蚊)
隔離渣打上限1000但有15蚊回, 多撚謝
百貨應百客啦

套現找卡數黨咪岩 始終一個月多兩千
都幾肯定因為5000蚊冇payme份先大發慈悲俾你賺下RC飲凍飲
前幾日係Apple online買嘢竟然無4% 得1%
記帳係Apple.com
係咪要打電話去問問呢
你係咪用晒$25000 quota咋?
有兩日申請 我月薪明明夠有突都唔批
有同事月薪仲低過我都批比佢
真係諗唔明
2021年7月月結單回報:全部4%
Trainsplit (經 new.trainsplit.com 同用 Android app 都得)
Swim Bournemouth (會費)
CMHK bill payment
BH Live Active (Mountbatten Centre)
South Western Railway (經網站買火車票)
Nandos (點餐)
3 UK top up

不過我開app睇,交 BCP council tax 中咗伏得1%,呢度會計入8月月結單。
唔係 所以先奇怪
已打電話上CS 然後email幫我跟進返
之前我都係咁樣
點樣可以逐條transection睇食唔食到4%回贈?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞