有冇人收到電話講普通話,叫得出你個名

284 回覆
369 Like 21 Dislike
試過有一次有個重口音講英文嘅女人(聽落似菲律賓)
打咗好多次俾我,我一直冇聽但都繼續打來
之後太煩我終於頂唔順聽咗,佢一開口我都嚇親,但我太嬲,不停屌9佢叫佢咪撚再打來
點知佢無端端問我係咪XXX,我即刻嚇到收咗聲,問佢係邊個,點知佢要我道歉先
跟著我就扮死狗道歉,佢先至話佢係唔知咩公司,話我apply咗佢哋份工定唔知乜嘢,我都冇聽清楚就屌9佢唔再煩我cut咗線
上網都有vpn
電話有冇差唔多嘅嘢
咁你係咪apply左先?
+852 24785074?
政府都當市民係狗咁架啦
任9佢賣D 資料
騙子死全家
講開又講
之前收到whatsapp 有個鬼電話問我買唔買黃廠口罩
仲講得出我email
其實乳名係咪撞中?
我近排都收到,用普通話講得出我個名同身分證號碼
完全冇印象嗰排有apply過啲乜,外國公司更加冇
話說我前日都有條友無啦啦打左兩次比我
一聽就大陸男人爆我全名 問我係唔係xxx
比佢嚇左嚇 不過我呆左冇出聲就收左佢線
依家後悔點解個下已經知係呃人電話但唔撚下佢先
Btw有冇人有一啲可以知個電話號碼係邊到黎嘅app可以介紹下
咁都幾痴線。咁有恆心打到你聽
我會講打錯, 反正唔會係好事, 真有事佢搵你唔到會搵上門, 到時就知真假。
我諗可能有勾線掛
聽到我老母同我舅父啲對話掛
真心唔知,但依件事都幾深印象
因為依件事我屋企啲叔伯兄弟同我老母嘈左次好大獲
屌我同你反應一樣
喂幾次佢仲兇番我

同求app
9成係騙案,無乜好驚,最簡單就係直接叫佢哋用廣東話溝通,9成都唔會識
唔係啦,佢同我舅母幾十歲人都孖公仔咁
只係知個大陸佬一定唔係我舅父
我太快收線了
淨係聽電話個下喂咗聲就乜都冇講
反而想知佢想用咩黎呃我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞