有冇人收到電話講普通話,叫得出你個名

284 回覆
369 Like 21 Dislike
試過 同我講話自己係通訊管理局
打唔打得過去
屌柒佢啦
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1589164-20210504.htm
警方接獲偽冒警員騙案 騙徒向事主道出兩警員編號
Same here. 都係用普通話叫中文全名
你話打錯咪得LO
之前facebook 流出過所有人嘅電話同名,有可能係嗰次流出搞成咁。
可以睇下你facebook 係咪用真名上,同埋有冇留過電話。
應該係講八九六四, 天滅中共
之前屋企人試過講得出身份證號碼 痴線
下次問佢你係咪早兩日係大陸死晒全家果個陷家玲呀?
Cold call成日都叫得出名㗎啦
我試過我嗰頭先接我屋企人出院(佢咁啱喺醫院順手檢埋測)
啱啱返到屋企我就收到個電話叫我去隔離
心諗做乜9就算要隔離都唔輪到我先啦
同埋我屋企人啱啱先測完邊有咁快有結果
又唔見我屋企人收到電話(聽到電話嗰頭十秒真係冇諗過係假因為以為係醫院打嚟,後尾load幾秒先覺得好唔make sense然後cut線)
我星期一都收到
後尾發現好多人都收到
国安法下香港更安全
早排facebook洩漏過好多人啲個人資料
唔知點解無嘜人講
泛民左膠永遠幫香港人倒米!簡直就係迷失版普巴一樣
見到3661開頭先驚啦
你真係瀨野班狗會直接上門,點會搞咁多野
屋企人近排咁樣俾人呃咗錢 樓豬小心
push
啱啱dse?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞