警方:已全方位盯實「612基金」 上至國安處 下至財富調查科

249 回覆
22 Like 369 Dislike
出口術想人唔捐錢?
我唔會幫佢地決定打唔打, 反正我收到既信都話唔少手足話不如d錢幾十萬拎來安家好過, 直接認罪扣返1/3起碼知道幾時可以出返來

有D無限期還柙每次搵律師都係錢, 好多人屋企都support唔到, 612有D用, 如果你既錢係無限, 但係你要知道可以課既錢係有限, 每個人都會有個priority, 唔好用你個觀點apply到所有人既使錢價值觀度
有用咩?

而家黑警當道,冇法律可言
你講果D有一半都幫唔到手足
課比政黨/KOL
你不如課比馬會
理大圍點打援結果係救援果班都滅團

贏左個士氣, 輸左個現實
咁你留返D錢交冷氣費
都係贖罪卷, 無分高低

不嬲都講一去到資源問之前幾多不割席都係會內鬥
黑警是但叫個朋友捐啲黑錢落去咪得囉,搞咁耐
你課比政黨咪姐係睇人內鬥爭資源囉
好大機會,啲法例任佢玩
廢事比人當左我同佢一樣
好簡單啫
出番嚟你養佢囉
呢啲係個人決定黎,
我唔會排除有人會情願要安家費
但同一時間亦有人決定繼續打官司,
所以每日都有庭需要旁聽

而我淨係知而家仲有人選擇打官司
所以有必要繼續捐612
無條件支援嘅意思係,
無論佢揀咗打官司定認罪,都會照樣支援
唔係選擇性咁支持其中一邊

所以無論俾唔俾你口中嘅安家費,612都係要照捐

同埋你如果有渠道可以直接支援手足,
不妨公開
你而家講果啲野同班藍絲五毛係度自稱自己聽到乜乜乜無分別
都係無證據下9up
好多正經po 都沉哂
試下返少一日工早出門口一晚或者半日,睇下結果係咪一樣
On9 類比
唔係你坐 你真係講得輕鬆
唔係幫612係幫俾人告緊既人
或者講個更殘酷既事實就係
捐錢果個有record都隨時變資助恐怖份子
呢樣就係我所指既圍點打援

總之就算捐錢比612都有風險,唔好以為出錢係安全
又想擺大貓上檯 haha
條友日日係度串鳩cctoy/兒登,問吓佢想喺cctoy身上學咩啫
atm入錢都ok嘅

同埋呢個
[重要] 課金支持國際戰線 唔好再傻豬豬用自己張卡同網上銀行戶口過數
https://lih.kg/2151779

其實呢
一講612捐錢就好多五毛出黎帶風向

一時又話俾安家費好過捐錢
然後又話捐錢唔安全

其實帶夠風向未
次次都係果幾個point入度loop
係度
跟cctoy應該晨早被冚檔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞