中聯辦疫苗騙案

359 回覆
1056 Like 12 Dislike
其實仲有邊到, 而家仲邊到有私隱架, 個個機構都都賣資料俾人, 分分鐘連誠仔係加拿大都日日收到呢D電話
唔駛懷疑, 之前有人爆過八達通都賣你資料, 完全唔奇
樓主 件事最後點?
同問
佢點答?
Lm
樓主最後有無去狗屋?
某年選舉事務處遺失大量選民資料....?
最後未知啊 無人再聯絡過我喇
人無去 有打去
咁多巴打都中同一招 佢呢招無行啦
唯有等下次聽下佢地仲有咩新故事
今朝收到一模一樣既電話,一開始聽到自己名同身分證都真係嚇一嚇 不過佢真係越講越唔對路,所以好快都清醒左
又係自稱中聯辦,話我係2月24號係北京朝陽區開既電話發送太多惡意訊息,涉嫌詐騙
不過又冇叫我去警局,而係幫我駁去自稱北京朝陽區公安,係咁叫我去北京報警,如果唔盡快,呢段時間有人被騙就入我數
睇其他都收到差唔多電話既人講,佢地之後會係幫你筆錄嗰時話你涉嫌更嚴重既洗黑錢案,不停嚇你話咩要充公你銀行戶口既錢,然後叫你down個資產審查app,其實係拎你銀行密碼,再轉錢去佢地度
我今朝都收到。知我名
問我大陸係咪開咗電話
我話我完全唔識普通話。佢話搵識廣東話嘅同事打俾我然後冇左
電話係+852 2340 0899
今朝收到 同你一模一樣
都係話2月24號係北京開咗個電話笑撚死
又話個電話號碼係咁發送大量惡意短信、不實信息

最後佢話幫我接駁去北京市公安局 但因為我趕住出門口 就cut咗佢線 佢之後仲打咗好多次過黎

如果唔係唔得閒其實都想繼續同佢玩落去 好可惜

但其實佢打嚟嗰陣都講得出我全名+全部身分證號碼 啲個人資料都唔知幾時外涉
我嘅情況同你差唔多一模一樣
佢仲keep住轉電話號碼打黎。。。
我啱啱都收到 原來咁多人中招
點解佢知道我啲資料
我頭先都收到個一樣既電話 佢又up到我身分證 講d野又係同樓主差唔多。

up左一大輪之後我話要核實佢比我d資料 應間打番比佢 佢就話收線就會拉我 我話你要拉就拉喇, 就cut左我線
早兩日我屌鳩完呢堆戇鳩老千

問佢全家死剩邊個 我去屌撚死埋佢

再笑佢鄉音都未戒想呃錢 就cut鳩佢線

連續打左6,7次返嚟想覆綽
痴撚線 我都有 佢又講得出我個名同身份證號碼 話我發放違法短訊 叫我去北京報警 嚇到我死
一模一樣 嚇到我死以為要被送中
咁好,早知我啱啱唔cut線
關唔關電話台事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞