中聯辦疫苗騙案

359 回覆
1056 Like 12 Dislike
全部+852 9字頭
係香港電話收香港電話唔會有+852
IP電話
我呢2日都收到, 1日打3次, 打左2日, 屌佢老未
假VOIP打過黎,

SHOW +852 9XXX XXXX
乜野junkcall search 唔到資料(估個電話係假)

電話彈話係境外來電

冇聽到, 但好撚7煩
Ching可唔可以解釋下
純鳩up

會唔會騙徒估你班友仔唔夠膽插嘴,所以直接播錄音方便同時搵幾條水魚 夠膽插嘴未快手cut線搵下一條水魚

我真心覺得無乜騙子會咁樣同你吹水吹一個鍾
你有膽去狗屋嘅,證明你個人又醒又乾淨,佢叫你去狗屋你唔係驚到瀨屎已經無得玩落去啦
立即屌佢老母啦
今朝收到個電話打黎話有傳票未拎

按1 字廣東話,2 字普通話

按1 字響左幾野話廣東話客服忙線中,話普通話客服代接
睇完頭post,擺明搏你怕麻煩唔去狗屋,要你入佢個網
用一大堆假既資料凝造到件事好真好嚴重
屎忽生係腦 / 廢老 好易信 , 就可以進行下一步匯錢

我果個仲send埋公安證俾我
FaceTime有出樣同著制服
之前fb database比hack 奶嘢lor
其實呢啲人係真嘅, 係真有其人, 但同時亦都係騙子, 就好似真黑狗都會知法犯法一樣, 你落搭佢咪袋袋平安, 比你識穿咗, 佢哋咪話呢啲係不法份子嘅騙案, 其實全部都係同一班人, 黑同白都係同一班人
其實,成件事好簡單
你真係去狗總嘅
入門口前已經俾匿埋喺狗總附近
嘅騙徒點咗你相
遲下你個樣可能會喺好多地方見到
而家deepfake技術用喺低清影片嘅效果不俗
俾人影咗你相,就可以用你個樣去整犯罪影片
又或者key你個樣去鹹片度,老屈你強姦少女

利申:純粹9吹,唔好認真
無耐性點搵大錢前排先有班人呃咗個富婆2億
咁求其係條街都比人點相啦
咩北京朝陽
水野朝陽我就識
係咪支那啲公安好等錢洗
咁啱又知香港有國安法
試過+852 9xxx xxxx打黎做緊嘢冇聽到
佢留左言但冇出聲
兩個鐘後打返去問係咪打過俾(我電話)機主
佢話冇 再問多次都係話冇
開始懷疑啲騙案/廣告可以亂generate個號碼做來電顯示?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞